Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Τζ.Κ. Ρόουλινγκ: Πώς σώθηκε το τραπέζι στο καφέ όπου έγραψε τον Χάρι Πότερ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκανε το «θαύμα» του ο Χάρι Πότερ και σώθηκε το τραπέζι στο καφέ The Elephant House, όπου η -άσημη τότε- συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγραψε ένα μεγάλο μέρος από τις ιστορίες με τον Χάρι Πότερ, που την έκαναν διάσημη και πλούσια.

Το καφέ The Elephant House καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα τέλη Αυγούστου και είχε ως συνέπεια να τυλιχθούν στις φλόγες πολλά διαμερίσματα και καταστήματα στην περιοχή George IV Bridge του Εδιμβούργου. Ωστόσο μέσα στα αποκαϊδια του καφέ, ο ιδιοκτήτης του, Ντέιβιντ Τέιλορ, βρήκε σχεδόν άθικτο το περίφημο τραπέζι της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Αισθάνθηκα «μεγάλη ανακούφιση», δήλωσε ο Ντέιβιντ Τέιλορ, προσθέτοντας ότι το τραπέζι έχει υποστεί κάποιες ζημιές από τους καπνούς της φωτιάς και το νερό που χρησιμοποίησαν οι πυροσβέστες, αλλά μπορούν να αποκατασταθούν. Ο Ντέιβιντ Τέιλορ μπήκε μόλις χθες στο καφέ The Elephant House, καθώς ολόκληρο το κτήριο είχε αποκλειστεί από τους πυροσβέστες λόγω των δομικών προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά.

«Ευτυχώς βρήκα το τραπέζι της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ανάμεσα στα συντρίμμια και παρόλο που έχει ζημιές από τον καπνό και το νερό, βρισκόταν στο πίσω μέρος του καφέ και μπορεί να σωθεί. Θα το αναλάβουν ειδικοί για να γίνει αποκατάσταση και αισθάνομαι ανακούφιση που αυτό το μικρό κομμάτι ιστορίας ανακτήθηκε», δήλωσε ο Ντέιβιντ Τέιλορ. Δυστυχώς όμως χάθηκε ένα πολύτιμο αντίτυπο του πρώτου Χάρι Πότερ, που το είχε υπογράψει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Το καφέ The Elephant House ήταν το ένα από τα δύο όπου σύχναζε η συγγραφέας όταν έγραφε τις ιστορίες του νεαρού μάγου, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Συγκεκριμένα, καθόταν στο συγκεκριμένο τραπέζι του καφέ το 1996 και το 1997, γράφοντας τις ιστορίες του Χάρι Πότερ. Με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ έγινε διάσημη η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και το καφέ Elephant House, όπου ακόμα και σήμερα συνωστίζονται οι λάτρεις του νεαρού μάγου.

Η φωτιά που κατέστρεψε το καφέ ξέσπασε τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να επαναλειτουργήσει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ