Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Kέρκυρα : Γαστρονομικό φεστιβάλ για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιξαν χθες το απόγευμα οι πύλες του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας που φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», που θα διεξαχθεί έως τις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα όλων των νησιών του Ιονίου με πρωταγωνιστές γνωστούς Κερκυραίους σεφ που κατέκτησαν τις κουζίνες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Στο πενθήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, παρουσιάσεις, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες με τηλεδιασκέψεις. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και οι προβολές ταινιών αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα νησιά μας, είναι η εξωστρέφεια και η αυτοπεποίθηση για τα στοιχεία μας πολιτιστικά και πολιτισμικά και η ανάγκη συνεργασίας και με τις σύγχρονες επιστήμες και τέχνες. Είναι σημαντικό που είναι μαζί μας και η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου και μπορούμε μαζί να βάλουμε τη σφραγίδα μας στη νέα εποχή που απευθύνεται σε τουρίστες, επισκέπτες και ερευνητές που θέλουν να γνωρίσουν την ταυτότητα του τόπου μας», τόνισε στον χαιρετισμό της η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Οι εκδηλώσεις του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival, θα διεξαχθούν σε ιστορικούς χώρους του νησιού και χώρους εστίασης και θα περιλαμβάνουν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά και την Ευρώπη, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires, Σπύρος Στεφανίδης «το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, σε χώρες που συνδέονται με τον Ι. Καποδίστρια».

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας(ΟΛΚΕ).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ