Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Με τους Τρωάδες ολοκληρώνει τις παραστάσεις η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με 5 ακόμη εμφανίσεις η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων, με το έργο του Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ».

Η σκηνοθέτης του έργου, Νάγια Μητσάκου αξιοποιώντας το δριμύ κατηγορώ του Ευριπίδη, με τη μουσική του Νίκου Μόσχου, την κινησιολογία και τις χορογραφίες της Άννας Λιαροπούλου και την ακούραστη δουλειά όλης της ομάδας καταφέρνει να εντάξει το θέατρο από εργάτες για εργάτες, στον καθημερινό αγώνα που δίνει το ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης, κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, για τον πολιτισμό και τη ζωή που δικαιούμαστε.

Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν κάποια από τις 15 παραστάσεις και για όσους θέλουν να την ξαναπαρακολουθήσουν μπορούν να έρθουν:

2- 10 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”

3-10 Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλάνδρι

9-10 Δημοτικό στάδιο Αγίου Δημητρίου

10-10 Θέατρο Γκράβας Γαλάτσι

16-10 Θέατρο στο Πάρκο της Εργατιάς – Πολυχώρος Λιπασμάτων στο Κερατσίνι

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 8.30μ.μ. ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ