Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Το «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» της ΑβγίΠαπ στο θέατρο OLVIO

Το «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στο θέατρο OLVIO. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές 2021 του Δήμου Νέας Σμύρνης..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τo «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» είναι μια σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο -και ατού τον έμμετρο λόγο- η συγγραφέας ΑβγίΠαπ γράφει μια ξέφρενη κωμωδία που “πατάει” με το ένα πόδι στο… κάποτε και το άλλο στο σήμερα, γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα…

Η υπόθεση 

Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών, συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η συζήτηση όμως εκτροχιάζεται πολύ νωρίς και καθώς τα… πολύ λερωμένα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι, αν μη τι άλλο… τραγελαφικές! Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον!

Με ένα εξαιρετικό καστ δεκατριών ηθοποιών, το «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ!

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): 

Χάρης Αγγέλου

Αντώνης Αντωνάκος

Έλενα Αρβανίτη

Ειρήνη Ιωάννου

Λίνα Καμπούρογλου

Χοβίκ Καραμπετιάν

Μαριάννα Λαγουρού

Βασίλης Πουλάκος

Τάκης Σακελλαρίου

Χαρά Τσιτομενέα

Κωνσταντίνος Φερεντούρος

Λήδα Χατζή

Φιλική συμμετοχή: Ντίνος Φράγκος

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ