Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Body Worlds: Το σώμα «αποκαλύπτεται» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος είναι απεριόριστες.

H αυθεντική έκθεση Body Worlds έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Από 24 Σεπτεμβρίου του 2021, μια παράξενη αλλά συναρπαστική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Πως λειτουργεί η «πλαστινοποίηση»

Η έκθεση Body Worlds διαθέτει πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω της «πλαστινοποίησης», μίας μεθόδου διατήρησης των ιστών του σώματος που εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1970. Πρόκειται για την τεχνική που χρησιμοποιεί ο Gunther von Hagens, ένας Γερμανός γιατρός, διάσημος για το πρωτοποριακό έργο του στη διατήρηση του σώματος. Εκτίθενται πραγματικά ανθρώπινα δείγματα, καθώς και «πλαστινοποιημένα» μεμονωμένα όργανα, και ο τρόπος της συντήρησής τους δίνει μια πλήρη εικόνα για την ανατομία και τη φυσιολογία του σώματός μας.

body worlds 5
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός από τις λειτουργίες των οργάνων, οι κοινές ασθένειες περιγράφονται με εύκολο τρόπο, συγκρίνοντας υγιή και προσβεβλημένα όργανα, αγγεία και ιστούς. Δείχνουν τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο ασθενειών και εθισμών, όπως η κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ και καταδεικνύουν τον μηχανικό τρόπο λειτουργίας των τεχνητών αρθρώσεων γόνατος ή ισχίου. Μεμονωμένα δείγματα χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση υγιών και ασθενών οργάνων, δηλαδή ενός υγιούς πνεύμονα με αυτόν του καπνιστή, για να τονιστεί η σημασία του υγιούς τρόπου ζωής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ