Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Η «βασιλίσσα» του σκραμπλ είναι 90 χρονών και τους κατατροπώνει όλους

Για κάποιο λόγο, ήταν βέβαιη ότι ήξερα να παίζω, ενώ εγώ το είχα απλώς ακουστά. Επειδή όμως πάντα λέω "ναι" σε προκλήσεις, δέχτηκα και σε μία εβδομάδα έμαθα να παίζω» δηλώνει η 90χρονη «πρωταθλήτρια»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια εποχή που σαρώνουν ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, οι ειδικοί προτρέπουν τον κόσμο, μεγαλώνοντας, να γυμνάζει τον εγκέφαλό του. Σταυρόλεξα, διάβασμα, ασκήσεις του μυαλού, και σίγουρα όχι αποχαύνωση με τηλεόραση, μαζί με τη διατροφή βέβαια, συνήθως έχουν αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος από την Καστοριά, ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη και η Αργυρώ από την Αθήνα, έχουν πιάσει για τα καλά αυτο το νόημα αφού χρόνια είναι μέλη ομίλου παίζοντας σκραμπλ. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι όμως ότι κ. Αργυρώ είναι σπουδαία παίκτρια, σε ένα παιχνίδι που απαιτεί φοβερή νοητική συγκέντρωση, παρότι μπαίνει στην 9η δεκαετία της ζωής της !!

   Η «βασίλισσα Ελισάβετ» του σκραμπλ

Η Αργυρώ Νικολοπούλου από την Αθήνα, γεννήθηκε το 1932. Στα παιδικά της χρόνια, το σκραμπλ ήταν είδος πολυτελείας, ένα επιτραπέζιο που, όπως λέει, γνώριζαν μόνο τα «καλά κορίτσια» της εποχής. Στον δικό της δρόμο μπήκε το παιχνίδι, όταν ήταν στην κυριολεξία …στον δρόμο ως επαγγελματίας συνοδός γκρουπ σε ταξίδια του εξωτερικού. Σ’ ένα απ’ αυτά, στα τέλη του ’80, μία αρχιτέκτονας της πρότεινε να παίξουν μία παρτίδα. «Για κάποιο λόγο, ήταν βέβαιη ότι ήξερα να παίζω, ενώ εγώ το είχα απλώς ακουστά. Επειδή όμως πάντα λέω “ναι” σε προκλήσεις, δέχτηκα και σε μία εβδομάδα έμαθα να παίζω», δηλώνει στο AΠΕ-ΜΠΕ  σημειώνοντας ότι «είχε πολύ καλή δασκάλα».

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, η κ. Νικολοπούλου έψαξε να βρει πού παίζεται το ενδιαφέρον παιχνίδι λέξεων και η αναζήτηση εκείνη την οδήγησε σε ένα στέκι στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο, στο «Μικρό Πολυτεχνείο», όπου γινόταν εκμάθηση διαφόρων δεξιοτήτων. «Αφού εξασκήθηκα καλά εκεί, στις αρχές του 2000 πήγα στην “Άσπρη Λέξη”, ένα βιβλιοπωλείο όπου επίσης έπαιζαν σκραμπλ και εκεί γνώρισα τους συνοδοιπόρους μου μέχρι σήμερα στο παιχνίδι», υπογραμμίζει.

Η κ. Νικολοπούλου σε όλη της τη ζωή θυμάται να έχει «μανία» με τη γλώσσα και τις λέξεις. «Δεν άφηνα ποτέ, καμία λέξη να μείνει άγνωστη, να μην ψάξω τη ρίζα της, από πού προέρχεται και τι θέλει να μας πει. Όταν με ρωτούσαν τι δώρο θέλω, τους ζητούσα εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, αυτά ήταν η αγάπη μου», τονίζει. Στο σκραμπλ, εκτός από καλούς φίλους, βρήκε και ένα χόμπι που εξέλιξε τη σχέση της με τη γλώσσα, και το πιο σημαντικό δηλώνει υγιέστατη και εξαιρετικά διαυγής!!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ