Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Διεθνές συνέδριο Αρχαίου Δράματος με σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου και του Ιδρ. Πολιτισμού

Στο τριήμερο συνέδριο, διακεκριμένοι και διεθνούς κύρους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προσεγγίσουν τη διαχρονία του αττικού δράματος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ως προς την επιτέλεση του ηθικού χρέους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκινά με πρωταγωνιστές το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Ίδρυμα πολιτισμού. Κοινός στόχος τους  προώθηση της ελληνικής θεατρικής παιδείας και του πλούτου των κλασσικών γραμμάτων, ως πολιτιστική κληρονομιά.

Δείγμα γραφής της πολυαναμενόμενης συνεργασίας  η συνδιοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος, με θέμα «Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό (κτίριο Τσίλλερ-αίθουσα εκδηλώσεων).

Στο τριήμερο συνέδριο, διακεκριμένοι και διεθνούς κύρους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προσεγγίσουν τη διαχρονία του αττικού δράματος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ως προς την επιτέλεση του ηθικού χρέους.

Η Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου απαρτίζεται από τους: Νίκο Κούκη, πρόεδρο του ΕΙΠ, Έρι Κύργια, καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Σίσσυ Παπαθανασίου, διευθύντρια της Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, Ανδρέα Σιδέρη, αντιπρόεδρο του ΕΙΠ, Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, μέλος του ΔΣ του ΕΙΠ, Διονύση Τσελέντη, μέλος του ΔΣ του ΕΙΠ.

Οι ομιλητές του συνεδρίου θα αναδείξουν και θα αναλύσουν τους τρόπους με τους οποίους το αττικό δράμα, διά μέσου των αιώνων, αναπαριστά επί σκηνής τον αδιάκοπο και πολύμοχθο αγώνα του ανθρώπου και της πόλεως, αφενός για την επιτέλεση του ηθικού χρέους και αφετέρου για την κατάκτηση και τη διαφύλαξη των περιπόθητων και πολύτιμων προνομίων της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ατόμου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι: Βαρβάρα Γεωργοπούλου, Μαρία Γεωργούση, Αριάδνη Γκάρτζιου, Καίτη Διαμαντάκου-Αγάθου, Δημήτρης Κανελλάκης, Δέσποινα Κοσμοπούλου, Ιωάννης Κωνσταντάκος, ‘Αγις Μαρίνης, ‘Αννα Μαυρολέων, Ειρήνη Μουντράκη, Σμαρώ Νικολαΐδου-Αραμπατζή, Θεόδωρος Παππάς, Ιωάννης Περυσινάκης, Λαμπρινός Πλατυπόδης, Γιώργος Σαμπατακάκης, Μανώλης Στεργιούλης, Αικατερίνη Συνοδινού, Edith Hall.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο με φυσική παρουσία, δηλώνοντας συμμετοχή στο email: [email protected] Για όσους παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το συνέδριο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με υποχρεωτική προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης πρόσφατου

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ