Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Παύλος Φύσσας: Μεγάλη συναυλία σήμερα στα Λιπάσματα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Σήμερα πραγματοποιείται η συναυλία προς τιμήν του, στις  19:00 στον χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αν ο Παύλος ζούσε σήμερα θα ήταν 42 ετών. Ο Παύλος που η ιδεολογία που πρέσβευε ήταν  η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία του διαφορετικού, και η ανεκτικότητα στην διαφορετικότητα. Ο Παύλος που καθημερινά μαχόταν τον φασισμό, και απεχθανόταν το άδικο.

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Για αυτό, σήμερα πραγματοποιείται η συναυλία προς τιμήν του, στις  19:00 στον χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η προτροπή του Γιάννη Ρίτσου σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για το δίκιο του, «Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν», αποτελεί το σύνθημα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

που ξεκινά επίσης. Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν και είναι παρόν. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά και στους αντιφασιστικούς κοινωνικούς αγώνες, με πιο χαρακτηριστική την πρωτόγνωρη και μεγαλειώδη συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο τη μέρα της ανακοίνωσης της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης.

antifa

«8 χρόνια πέρασαν χωρίς τον Παύλο»

Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε» λένε και ετοιμάζονται το αύριο Σάββατο να ξανακατέβουν στους δρόμους, ξεκινώντας από την οδό Π. Φύσσα 60 στο Κερατσίνι, δίνοντας ραντεβού στο μνημείο του Παύλου.

Φέτος, οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τον Φύσσα είναι διαφορετικές. Οι προηγούμενες ζητούσαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τώρα η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου είναι στη φυλακή. Ούτε ο Γιάννης Λαγός ούτε ο Χρήστος Παππάς κατάφεραν να αποφύγουν την έκτιση ποινής, ενώ οι τελευταίες αιτήσεις αναστολής από τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Μίχο έπεσαν στο κενό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ