Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καμία στήριξη στους ανθρώπους του σύγχρονου πολιτισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτισμού  Πάνου Σκουρολιάκου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απουσιάζει οποιαδήποτε μέριμνα για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, ο οποίος παραμένει ο πιο πληττόμενος κλάδος. Για ν’ αντιμετωπιστεί η μείωση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 89,6% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ), θα απαιτείτο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από τη μεριά της κυβέρνησης.

«Ενώ οι εργαζόμενοι έχουν λάβει αποζημίωση μόνο μέχρι τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες δραστηριότητες, ειδικά στην ψυχαγωγία, δεν επετράπησαν πριν τον Ιούλιο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρξε άρση της απαγόρευσης εργασίας στη μουσική μόνο για 20 ή 25 μέρες», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή τους προς την Υπουργό Πολιτισμού.

«Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει κατανοήσει ακόμα τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Η πλειονότητα των εργαζομένων εργάζεται εποχικά ή συμμετέχει σε παραγωγές με χρονική απόσταση η μία από την άλλη. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους, που ενώ έχουν εμβολιαστεί, σε περίπτωση που νοσήσουν και χρειαστεί να τεθούν σε δεκατετραήμερη καραντίνα θα χάσουν τη δουλειά τους. Απολύτως καμία πρόβλεψη για το πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά, ενώ έχουν εκπληρώσει την κοινωνική τους υποχρέωση και έχουν εμβολιαστεί», προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ερωτούν την κυρία Μενδώνη «σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου που είναι η παράταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω του Μητρώου μετά τον Μάιο, η παροχή δωρεάν τεστ για όλους, η αναστολή πληρωμών χρεών σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες, η υπαγωγή στα μέτρα στήριξης όσων έχουν εγγραφεί στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021 και η παροχή εποχιακού επιδόματος σε όλους»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ