Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς ως Μαρία Κάλλας στη Λυρική Σκηνή

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Πάνω από 25 χρόνια ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο για τη ζωή και την τέχνη της Μαρίας Κάλλας. Πάντα με γοήτευε η προσωπικότητά της, η ζωή της, ακόμα και ο θάνατός της. Όπως πολλές από τις ηρωίδες της όπερας που δημιούργησε επί σκηνής, έτσι και η ίδια πέθανε από αγάπη. Πέθανε από μια ραγισμένη καρδιά», λέει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η σπουδαία καλλιτέχνις, η οποία ανεβαίνει τον Σεπτέμβριο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, για να πραγματοποιήσει αυτόν τον στόχο.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, πρωτοπόρα εικαστικός και περφόρμερ, παρουσιάζει ένα project υπό τον τίτλο «Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας», που στηρίζεται στις κορυφαίες μουσικές και σκηνικές στιγμές που στιγμάτισαν τη ζωή της μεγάλης ντίβας.

Πρόκειται για επτά μικρού μήκους ταινίες, με άριες από όπερες των Μπελλίνι, Μπιζέ, Ντονιτσέττι, Πουτσίνι και Βέρντι, που σημάδεψαν την Μαρία Κάλλας, αλλά και με πρωτότυπη μουσική του Μάρκο Νικοντίεβιτς, που κλείνουν με τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, στο Παρίσι, το 1977.

Διευθυντής παραγωγής είναι ο αρχιμουσικός Γιοέλ Γκαμζού, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς σκηνοθετεί σε συνεργασία με τη Λένσυ Πάιζινγκερ, τα κοστούμια δημιουργεί ο Ρικάρντο Τίσι.

Η σπουδαία παραγωγή παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο ΚΠΙΣΝ, στις  24, 25, 26, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Συμμετέχουν ο Ουίλεμ Νταφόε στα βίντεο, και επί σκηνής η Μαρίνα Αμπράμοβιτς και οι μονωδοί της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Άννα Στυλιανάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...