Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Σύρος: Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων τον Σεπτέμβριο

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχοντας ήδη λάβει 4.000 αιτήσεις για τα διαγωνιστικά του τμήματα από 107 χώρες, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, το Animasyros 2021 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει για 14η χρονιά, απ’ τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, σε phygital μορφή· σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου, και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και αντλεί έμπνευση από τη γνωστή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον λόγο που εκφώνησε στην Πνύκα, «Ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας […], και εκάμαμε την Επανάσταση» αφιερώνοντας την ετήσια θεματική του στην Ελευθερία.

Ένα μέρος του αφιερώματος Ελευθερία που καταλαμβάνει ειδική θέση στο πρόγραμμα του Animasyros θα παρουσιαστεί επίσης στο νεοσύστατο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Animation του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το νέο promo trailer του φετινού Animasyros εμπνέεται από την ελευθερία και βασίζεται στο σχέδιο του Ιταλού εικαστικού, εικονογράφου και animator Luca de Salvia.

Στο φετινό Animasyros εντάσσεται το MEDAnima, ένα αφιέρωμα σε δημιουργούς και ταινίες animation από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως τη Βόρειο Αφρική, το Ισραήλ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μάλτα και επιλεγμένες βαλκανικές χώρες.

Επίσης συμμετέχουν διακεκριμένες σε άλλα διεθνή φεστιβάλ ταινίες, καθώς και έργα διαχρονικά από παγκοσμίως καταξιωμένους επαγγελματίες.

Ακόμα το Animasyros υποδέχεται τις καλύτερες σπουδαστικές ταινίες από διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές. Το πλούσιο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει, επίσης, ταινίες K.ID.S με έργα animation για όλη την οικογένεια, καθώς και ταινίες Animapride με queer αισθητική και περιεχόμενο που γιορτάζουν τη διαφορετικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ