Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Χαλάνδρι: Επιστρέφει και φέτος το Φεστιβάλ Ρεματιάς

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Μετά από το πρώτο πετυχημένο φεστιβάλ στην εποχή του κορονοϊού, o Δήμος Χαλανδρίου επιχειρεί φέτος να επαναφέρει το θέατρο της Ρεματιάς με τίτλο “Φεστιβάλ Ρεματιάς, Νύχτες Αλληλεγγύης” τηρώντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για το κοινό (χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χώρου, ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων, ταξιθεσία). Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου, Σέργιο Γκάκα, η πληρότητα έχει φτάσει το πλήρες όριο των επιτρεπόμενων θεατών.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021, ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος στις περισσότερες συναυλίες είναι ελεύθερη. Το Φεστιβάλ αριθμεί 50 Νύχτες Αλληλεγγύης, οι οποίες  παρουσιάζονται από νέους καλλιτέχνες, αλλά και άλλους εργαζομένους στον χώρο του θεάτρου, άνθρωποι οι οποίοι δέχτηκαν  ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, σε σχετική δήλωση για το θέατρο Ρεματιάς, το οποίο φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, ακόμα είπε: «Το θέατρο αποτελεί διαχρονικά τον “πνεύμονα” της πόλης, της πολιτείας και των πολιτών και είναι χρέος μας να του προσφέρουμε το οξυγόνο που στερήθηκε, το οξυγόνο που χρειάζεται για να αναπνεύσει και που τελικά μας προσφέρει για να αναπνεύσουμε. Και θέατρο είναι ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν για αυτό. Η επιβίωσή του είναι ταυτισμένη με την επιβίωσή τους. Κι εμείς εδώ στη Ρεματιά κρατάμε ζωηρή στη μνήμη μας αυτή την εμπειρία».

Στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, τα είδη πρώτης ανάγκης που διατίθενται κάθε χρόνο από το κοινωνικό παντωπολείο,  θα δωθούν φέτος στους ανθρώπους του θεάτρου και συγκεκριμένα στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ), οι οποίοι στερήθηκαν πολλά λόγω της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο http://www.theatrorematias.gr/ καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Δεν πείθουν οι εξηγήσεις της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ έδωσε εξηγήσεις για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...