Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Το τρενάκι του Πηλίου – ο θρυλικός Μουτζούρης επιστρέφει!

Ο  θρυλικός "Μουτζούρης", το τρενάκι του Πηλίου, ένα από τα κοσμήματα που Πηλίου ξαναμπαίνει στις ράγες του και υποδέχεται τον κόσμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο  θρυλικός “Μουτζούρης”, το τρενάκι του Πηλίου, ένα από τα κοσμήματα που Πηλίου ξαναμπαίνει στις ράγες του και υποδέχεται τον κόσμο.  Το σφύριγμα που μικροί και μεγάλοι αγάπησαν,  θα αντηχεί και πάλι στις μυθικές πλαγιές του βουνού των Κενταύρων.

Μάλιστα θα υπάρξουν πολλά δρομολόγια από το γνωστό τρενάκι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες τουρίστες που εισρέουν. ο Θρυλικός Μουτζούρης υπήρξε σύμβολο ανάπτυξης και πολιτισμού  για το πανέμορφο Πήλιο.

Το τρένο αρχικά κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις Το 1896, και στη συνέχεια το 1903 ,και τον σχεδιασμό του, όπως και την επίβλεψη του έργου, ανέλαβε ο Εβαρίστο ντε Κίρικο, δηλαδή ο πατέρας του ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Γαλαρίες και γεφύρια, πρωτόγνωρα για εκείνη την εποχή, χαρακτηρίζουν όλη τη διαδρομή μέχρι τις Μηλιές.

Το τρενάκι του Πηλίου, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό των ‘Ανω Λεχωνίων στις 10 το πρωί και από τις Μηλιές η επιστροφή του θα ξεκινά στις 3 μετά το μεσημέρι. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για την απλή διαδρομή και 18 με επιστροφή, ενώ το τρένο κάνει και μία στάση 15 λεπτών στην ‘Ανω Γατζέα.

Σημαντικό να ειπωθεί, πως το τρενάκι του Πηλίου αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα αφού κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών και περνά μέσα από απαράμιλλου κάλλους ομορφιές και με ατελείωτη θέα στον Παγασητικό κατά τη διαδρομή του από τα ‘Ανω Λεχώνια μέχρι το κεφαλοχώρι των Μηλεών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ