Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Βιβλίο: Ο κοβιντούλης για παιδιά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Οι ενημερώσεις των επιστημόνων στη διάρκεια της πανδημίας μάς υποχρέωσαν να … ξεσκονίσουμε τα πτυχία μας στην Ιατρική επιστήμη. Διότι αλλιώς θα είχαμε χαθεί στη μετάφραση. Αυτά για εμάς τους ενήλικες. Και τα παιδιά; Δεν θυμάμαι αν στις ενδείξεις της τηλεόρασης για την καταλληλόλητα των προγραμμάτων οι ενημερώσεις των λοιμωξιολόγων ήταν “ακατάλληλες για παιδιά”. Πάντως ακαταλαβίστικες ήταν.

Έρχεται λοιπόν η συγγραφέας Λενέτα Στράνη, μια εξαιρετικά ευαίσθητη δημιουργός παιδικών βιβλίων και γράφει το «Ο κοβιντούλης και το μεγάλο ταξίδι του». Ένα παιδικό βιβλίο που προσεγγίζει με υπευθυνότητα και τρυφερότητα όλη αυτή την περιπέτεια που ζούμε. Διότι προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδιά, που τα αποκαλεί με χιούμορ “μασκοφόρους αγωνιστές των σχολείων μας”, τι ακριβώς σημαίνει μετάδοση του ιού και πως μπορούμε να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας.

Το κείμενο της Λενέτας Στράνη υποστηρίζουν οι εικόνες της Μαρίας Μπεζαντάκου, η οποία καταφέρνει να δημιουργήσει μια φιγούρα για τον “κοβιντούλη”, που δεν προκαλεί φόβο, αντιθέτως γίνεται οικεία και διαχειρίσιμη για τα παιδιά.

covidoulis book1

Το παραμύθι με την περιπέτεια του κοβιντούλη κλείνει με το τραγούδι που γράφει ο δάσκαλος στον πίνακα: «ένας παράξενος ιός/ στον κόσμο κάνει βόλτες./ Αλλά με μάσκες ευτυχώς/ του κλείνουμε τις πόρτες». Τα επτά τετράστιχα αυτού του τραγουδιού μπορούν να γίνουν το καλύτερο μέσο για να δουλέψουν οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις το θέμα της πανδημίας.

«Ο κοβιντούλης και το μεγάλο ταξίδι του», της Λενέτας Στράνη, με εικονογράφηση της Μαρίας Μπεζαντάκου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κουκκίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...