Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Διαψεύδει ο Δημήτρης Λιγνάδης τα περί παραίτησης – «Συνεχίζω στο Εθνικό»

«Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσημα τοποθετήθηκε  ο Δημήτρης Λιγνάδης, σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να απομακρύνεται από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σημειώνεται, ότι την Τρίτη (02/02), η Έλενα Ακρίτα ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook, πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση με την οποία απλώς έλεγε εμμέσως ότι η ανάρτηση της αρθρογράφου είναι «παραπλανητική». Ωστόσο δεν διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης, αλλά ούτε και σημείωσε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού Θεάτρου απολαμβάνει της στήριξης της υπουργού.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι:

Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού…

Δημοσιεύτηκε από Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Με ανακοίνωσή του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΕΘ ενημερώνει ότι «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου.

Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ