Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΚΠΙΣΝ: Νέες εκδηλώσεις για την νέα χρονιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναυλίες, θεατρικό αναλόγιο, έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη και όλα τα τακτικά προγράμματα υποδέχονται το 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τόπος συνάντησης ανθρώπων κάθε ηλικίας, τεχνών κάθε είδους, και σύγχρονων προβληματισμών κάθε προσανατολισμού, υποδέχεται το 2022 με μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται, όπως πάντα, σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται:

Μουσική

Η αυλαία των συναυλιών του κύκλου «Cosmos» ανοίγει με έναν από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, τον Γερμανό παραγωγό και συνθέτη Κρίστιαν Λέφλερ. Ο 36χρονος συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και εικαστικός θα συναντηθεί στις 24 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, ένα σύνολο κλασικών μουσικών οργάνων αφιερωμένο στις ερμηνεία έργων ζώντων συνθετών ή κλασικών αριστουργημάτων του 20ου και 21ου αιώνα.

Εισιτήρια: 20 και 15€ (μειωμένο 10€).

Νέος κύκλος εκδηλώσεων ξεκινάει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, καθώς τα «Lighthouse Sessions» συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά. Στο πλαίσιό του, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης καλεί καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής σε ένα μουσικό διάλογο ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση.

Πρώτοι καλεσμένοι του για την νέα χρονιά, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης (23/01) και ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης (13/02).

Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο

Οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά. Τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο την μητρότητα και την συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία.

Η πρεμιέρα των παραστάσεων θα γίνει τον Φεβρουάριο με το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, στην οποία ένας πενταμελής χορός ηθοποιών κι ένας μουσικός ξετυλίγουν επί σκηνής την ιστορία της οικίας των Μάννον. Θα ακολουθήσουν αργότερα, ο «Πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, και η «Άλκηστις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Screenshot 20220111 135635 Chrome

Έκθεση

Έως τις 27 Φεβρουαρίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης», αναδεικνύοντας τον ρόλο της τυπογραφίας στα κρίσιμα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Screenshot 20220111 135655 Chrome

Πατινάζ+

Τέλος, ακόμη κι αν οι γιορτές πέρασαν, οι επίδοξοι πατινέρ μπορούν να συνεχίσουν να στροβιλίζονται στον πάγο του υπαίθριου Παγοδρόμιου του ΚΠΙΣΝ μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Και φυσικά, οι λέσχες ανάγνωσης (παιδιών, εφήβων και ενηλίκων), τα αθλητικά προγράμματα και τα εργαστήρια συνεχίζονται όλο τον χειμώνα περιμένοντας παλιούς και νέους φίλους να τα χαρούν.

Screenshot 20220111 135720 Chrome

Πληροφορίες:

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 06:00 και 00.00, ενώ το Κέντρο Επισκεπτών από τις 09:00 μέχρι τις 22:00. Περισσότερα εδώ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ