Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

«9.25» στο Θέατρο Ροές: Μήπως όντως η ζωή μας είναι ρόδα και γυρίζει;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέος και τελευταίος κύκλος έξι παραστάσεων για το έργο «9.25» στο Θέατρο Ροές από την ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμΩς κινείται», λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Τέσσερις άνθρωποι διαχειρίζονται ένα σύστημα από ρόδες. Η κωμικοτραγική συνθήκη των σωμάτων, που προσπαθούν να ελέγξουν και να συμπορευτούν γαντζωμένα σ’ έναν τεράστιο τροχό (κατεξοχήν σύμβολο του χρόνου), οδηγούν σε μια γκροτέσκα και αέναη εικονική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η παράσταση είναι μία αποκαλυπτική, μεταμορφωτική διαδρομή, μια αλληγορία για το πέρασμα του χρόνου. Είναι το τρένο των «9.25» με την έννοια της αναχώρησης του δρομολογίου. Και είναι αφιερωμένη σε εκείνες τις στιγμές που σταματάς, κοιτάς γύρω σου και αντιλαμβάνεσαι το χρόνο να τρέχει και να τα παρασύρει όλα. Τα πάντα. Αόρατη δύναμη, γκρεμίζει βεβαιότητες και σκηνοθετεί τα πιο τρελά σενάρια, χωρίς να σηκώνει αντιρρήσεις. Και φτάνει μια στιγμή που έχεις ανάγκη να υψώσεις το ανάστημά σου, να πεις: «εγώ τώρα, περίμενε, να πάμε με το ρυθμό μου, μη με τρέχεις, μη με σταματάς, μη με πηγαίνεις».

9.25: Η στιγμή της αναχώρησης, η βία της αναχώρησης, η αναγκαιότητα του αφήνω πίσω, του πάω αλλού, η αναγκαιότητα της αναγέννησης, ενός νέου κύκλου ζωής.

Όπως λέει κι ο φιλόσοφος: «Κάθε μέρα είμαστε μια μέρα φτωχότεροι και η αντίληψη της τόσο γοργά περαστικής ύπαρξής μας θα μας έκανε ίσως τρελούς, αν δεν αισθανόμασταν μυστικά, στα πιο μύχια του είναι μας, πως είμαστε κάτοχοι της αστείρευτης πηγής της αιωνιότητας, που μας επιτρέπει να ανανεώνουμε αδιάκοπα τη ζωή».

Συντελεστές:

Χορογραφία: Κι όμΩς κινείται

Μουσική: Κλέων Αντωνίου και η ομάδα

Σκηνικά: Σταύρος Μάνεσης

Κοστούμια: Φανή Μουζάκη και η ομάδα

Φωτισμοί – Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου

Βίντεο: Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς

Γραφιστικά: Χρυσόστομος Παπαχρήστου

Βοηθός χορογράφων: Ιωάννα Παρασκευοπούλου

Ερμηνεύουν οι: Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Νίκος Μάνεσης και Χριστίνα Σουγιουλτζή

Συμμετέχουν: Λουκάς Αβραμίδης, Μάρθα Αρναούτογλου, Μαρία Βλάχου, Μελίνα Γκαζά, Παρθένα Ελευθεριάδου, Μαριάννα Καλπακτσόγλου, Αναστάσιος Κορκός, Ναταλία Μπαρούς, Αγγελική-Ιωάννα Παππά, Αντιγόνη Σουλάκου, Πολυξένη Σταθούλη

Μουσικός επί σκηνής: Κλέων Αντωνίου

Συντονισμός – Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi

Πληροφορίες:

Νέες παραστάσεις: 10, 17, 24, 11, 18, 25 Ιανουαρίου

Ώρα: 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ: Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

Τηλ. 2103474312

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένα (*) μειωμένα: άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ, παιδιά/

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ