Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

«2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» Οι παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες εώς και 04 Ιανουαρίου 2022 αναβάλλονται. Οι θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 10 & 11 Ιανουαρίου 2022.

Ο Pascal Rambert, το αγαπημένο παιδί της Γαλλίας που γράφει σκηνοθετεί και σκηνογραφεί τα έργα του ανά τον κόσμο, αποδέχτηκε την πρόσκληση και πρόκληση της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας να σκηνοθετήσει το έργο του Soeurs, στην Αθήνα με Ελληνίδες ηθοποιούς της επιλογής του, την Μυρτώ Αλικάκη και την Γιούλικα Σκαφιδά.

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην κεντρική σκηνή βρήκε τον χώρο που αποτελεί το φυσικό περιβάλλον για την πολυπλοκότητα και την σκηνική ένταση του συγκεκριμένου έργου. Μία παράσταση που ανανεώνεται κάθε βράδυ και απαιτεί σημαντική σωματική και πνευματική προσπάθεια.

DSC3597 11

H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει

Το έργο αφορά στην σχέση 2 αδερφών που σε μία συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση και πάθη! Βήμα- Βήμα, Λέξη προς Λέξη, Σώμα με Σώμα, σε μία σύγκρουση που ποτέ δεν τελειώνει. Ο Pascal Rambert δεν σκηνοθετεί απλώς. Εμπλέκει πλήρως ενέργειες, σώματα, και συναισθήματα. Δύο αδελφές και δύο προσωπικότητες. Δύο εκδοχές του παρελθόντος. Δύο απόψεις για τη ζωή.

Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.

Σε μια έντονα πνιγηρή και επώδυνη αναμέτρηση, θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η υποτίμηση, η απουσία στην παρουσία, η απώλεια, η περιπλοκότητα του σήμερα και η απομόνωση, υφαίνουν τον καμβά του έργου για το οποίο η κριτικός της Γαλλικής Le Monde έγραψε μετά την παράσταση «Αμφιβάλλω αν κάποιος από τους θεατές μπόρεσε να κοιμηθεί  μετά».    

20211123 0179p1

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, φωτισμοί, εγκατάσταση: Pascal Rambert

Μετάφραση στα Ελληνικά: Έφη Γιαννοπούλου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη & Γιούλικα Σκαφιδά

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργκώ Καραγιάννη

Φωτογραφίες: Μαρία Στέφωση

Aνάθεση/Εκπροσώπηση: Αττική Πολιτιστική Εταιρεία

Μια συμπαραγωγή της «Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας» και της «GRENTERTAINMENT WORLD LTD»

Διάρκεια παράστασης: 90′ λεπτά

Παραστάσεις:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)

Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)

Στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ