Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Φιλαρμονική Βιέννης: Παρουσία κοινού φέτος η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη φυσική παρουσία κοινού αλλά με αυστηρούς περιορισμούς θα πραγματοποιηθεί φέτος η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας που ίσχυαν την ίδια περίοδο, η Συναυλία είχε πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι θεατές θα περιοριστούν στους 1.000, θα είναι εμβολιασμένοι ή ιαθέντες και, επιπλέον, θα έχουν υποβληθεί σε μοριακό διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό, το πολύ εντός 48 ωρών από τη συναυλία. Ενώ, θα υποχρεούνται να φορούν προστατευτική μάσκα τύπου FFP2 καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο κτίριο του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη.

Με τους ίδιους περιορισμούς θα πραγματοποιηθούν και οι άλλες δύο παραδοσιακές συναυλίες, η γενική πρόβα της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας στις 30 Δεκεμβρίου και η Συναυλία της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου.

Τα νέα αυτά δεδομένα, αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 700 άτομα, τα οποία είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια αξίας περίπου 800 ευρώ το καθένα. Τα άτομα αυτά, ναι μεν θα μείνουν φέτος εκτός αίθουσας, αλλά θα εξασφαλιστούν αυτομάτως θέσεις στις Συναυλίες της επόμενης χρονιάς.

φιλαρμονική βιέννης 1

Ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης Ντάνιελ Φροσάουερ χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «ιδιαίτερη υλικοτεχνική πρόκληση, η οποία απαιτεί υψηλό βαθμό κατανόησης και προθυμίας προσαρμογής από όλους», εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, έστω με περιορισμούς, η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία μπορεί να δοθεί και πάλι παρουσία κοινού.

Την πιο διάσημη συναυλία στον κόσμο, η οποία μεταδίδεται απευθείας από την «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής σε περισσότερες από 90 χώρες, θα διευθύνει την 1η Ιανουαρίου του 2022 για τρίτη φορά ο φημισμένος μαέστρος Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ, με έργα των Γιόζεφ Στράους, Γιόχαν Στράους, Γιόζεφ Χελμεσμπέργκερ, Εδουάρδου Στράους και Καρλ Μίχαελ Τσίρερ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μέγαρο Φίλων της Μουσικής ανηγέρθη πριν από περίπου 150 χρόνια, με δωρεά του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών, Νικολάου Δούμπα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ