Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Δύο χρόνια χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο – Σπάνια συνέντευξή του από το 1995 (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατo του σπουδαίου συνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου

Μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση του Θάνου Μικρούτσικου, από το Αρχείο της ΕΡΤ, μας θυμίζει τον μεγάλο καλλιτέχνη. Το 1995, ο Θάνος Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος σε ένα επεισόδιο της σειράς μουσικών εκπομπών «Αυλαία», σε επιμέλεια και παρουσίαση του Γιώργου Κυβέλου.

Διαβάστε ακόμη: Σιωπή όλοι… Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος (video)

Ο Θάνος Μικρούτσικος σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Γιώργο Κυβέλο, ξετυλίγει το νήμα της μουσικής του διαδρομής συναντώντας αγαπημένους του ερμηνευτές, όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Μίλβα, και μας θυμίζει στο πιάνο ανεπανάληπτες μουσικές του στιγμές.

https://www.facebook.com/ERTarchive/videos/609132537019891

Παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής τα εξής τραγούδια του συνθέτη σε ερμηνεία του ίδιου, της Χαρούλας Αλεξίου, του Γιώργου Νταλάρα, του Κώστα Θωμαΐδη, της Δήμητρας Γαλάνη και της Μίλβα:
«Μαρέα» (ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης), «Ερωτικό» (ερμηνεία Χ.Αλεξίου), «Το καραντί» (ποίηση Ν.Καββαδία) σε ερμηνεία Γ.Νταλάρα, «Θεσσαλονίκη» (ποίηση Ν.Καββαδία) σε ερμηνεία Κ. Θωμαΐδη, «Θάλασσα» (στίχοι: Λ.Νικολακοπούλου) σε ερμνηεία της Μίλβα, «Kuro Siwo» (Ν.Καββαδίας) το οποίο ερμηνεύει ο Θάνος Μικρούτσικος, «Ο τυμβωρύχος» (στίχοι: Κ.Λάχα), σε ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη, «Θέατρο Σκιών» (στίχοι: Α.Αλκαίος) και «Ελένη» (στίχοι: Μπ.Τσικληρόπουλος) τα οποία ερμηνεύει η Χ.Αλεξίου, «Αν η μισή μου καρδιά» (του Ναζιμ Χικμέτ, σε απόδοση Γ.Ρίτσου), ερμηνεία Κ. Θωμαΐδης , «Anna non piangere» (Άννα μην κλαις) ερμηνεία της Μίλβα, «Ανεμολόγιο», (στίχοι: Κ.Τριπολίτη) σε ερμηνεία Γ.Νταλάρα, «Stranieri» (Ελένη) (Στίχοι:Maurizio Piccoli), «Γενάρης του 1904» (ποίηση Κ.Π.Καβάφη) σε ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη, «Επέστρεφε» (ποίηση Κ.Π.Καβάφη) σε ερμηνεία Κώστα Θωμαΐδη. Ακολουθούν τα «Σταυρός του Νότου» (Ν.Καββαδίας) από τον Γιώργο Νταλάρα, «Πίστα από φώσφορο» (στίχοι: Λ.Νικολακοπούλου) από την Χαρούλα Αλεξίου, και η εκπομπή κλείνει με τον Γιώργο Νταλάρα να ερμηνεύει το τραγούδι «Γυναίκα» (Ν.Καββαδίας), και τον Θάνο Μικρούτσικο στο πιάνο.

Ημερομηνία πρώτης προβολής εκπομπής: 17/3/1995
Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιώργος Κυβέλος
Σκηνοθεσία: Θάνος Χρυσοβέργης
Μουσικός σύμβουλος: Τάσος Φαληρέας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ