Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Οδηγός για τη σκανδιναβική λογοτεχνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το βιβλίο του του Νίκου Μ. Γεωργιάδη Οδηγός για τη Σκανδιναβική Αστυνομική Λογοτεχνία (εκδόσεις Ηρόδοτος) παρουσιάζουν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 στις 7:30 μ.μ. στο ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ακάμαντος 1 &, Αποστόλου Παύλου 33, Θησείο, οι Jenny Wallensten, Διευθύντρια του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών, Ευγενία Σηφάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, Δημοσιογράφος.

Μέσα από τη μελέτη των μυθιστορημάτων, της σχετικής βιβλιογραφίας και ενός πλούσιου υλικού από κριτικές και συνεντεύξεις, γίνεται μια επισκόπηση της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας από την εμφάνισή της (στα τέλη του 19ου αιώνα) μέχρι σήμερα, εξετάζονται το ιστορικό και το πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίχθηκε και τα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα που επηρέασαν την ανάπτυξή της, ενώ παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι συγγραφείς, τα βασικά χαρακτηριστικά τους και το έργο τους.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μελέτη της, αλλά και στους απαιτητικούς αναγνώστες της, προσφέρει απαραίτητες πληροφορίες για τις κοινωνίες και την πολιτική, για τα γεγονότα και τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της.

Ο «Οδηγός για την αστυνομική λογοτεχνία του Νίκου Μ. Γεωργιάδη» μαζί με το προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα «Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία. Όψεις της κοινωνίας και της πολιτικής» εμπλουτίζει την ισχνή ελληνική βιβλιογραφία τη σχετική με τη θεωρία και την κριτική της ξένης αστυνομικής λογοτεχνίας

odigosskan

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ