Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Φέρνει το πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου στη Βουλή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού, φέρνει στη Βουλή το πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας στην παράσταση του κωμικού, Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει την εκκωφαντική σιωπή του ΥΠΠΟΑ σχετικά με το περιστατικό της βίαιης παραβίασης πολιτιστικού χώρου και λογοκρισίας που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη 2/12 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» και την παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

«Μια τέτοια παρέμβαση λογοκρισίας που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ιδιαίτερα  σκοτεινές, φαίνεται πως άφησε ασυγκίνητο το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό προσωπικά. Το συνήθως λαλίστατο ΥΠΠΟ με τα άπειρα δελτία τύπου καθημερινά, μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση, δεν έχει πάρει καμιά θέση για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση λογοκρισίας» επισημαίνει η Σία Αναγνωστοπούλου και καλεί την κ. Μενδώνη να καταδικάσει ρητά και με σαφήνεια αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία, βίαιη παρέμβαση σε χώρο Πολιτισμού.

Καταλήγοντας η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά την κυρία Μενδώνη  «αν μπορεί να εγγυηθεί εκ της θέσεώς της την ελευθερία κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης»  και «τι είναι αυτό που εμποδίζει μία υπουργό Πολιτισμού να προστατεύσει τον ίδιο τον Πολιτισμό;».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ