Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Χάρης Τζωρτζάκης για το «ντου» των μπράβων στον Ζαραλίκο: Εντεταλμένοι τραμπούκοι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καυστικός ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης καταδίκασε με ανάρτησή του την εισβολή μπράβων στη σκηνή του θεάτρου “Τζένη Καρέζη” στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Συγκλονιστική η ανακοίνωση του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» για την ελευθερία της Τέχνης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Πριν από μερικά χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να κατέβει από το Εθνικο Θεατρο η παράσταση «Ισορροπία του Nash» επειδή στην παράσταση ακουγόταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού. Η παράσταση λογοκρίθηκε και ο τότε διευθυντης του Εθνικού Θεάτρου, διορισμένος από το ΣΥΡΙΖΑ σημειωτέον, υπέκυψε στις πιέσεις και κατέβασε την παράσταση.

Χθες βράδυ επι πρωθυπουργίας πλέον Κυριάκου Μητσοτάκη εντεταλμένοι τραμπούκοι εισέβαλαν στο θέατρο που παίζεται η παράσταση του ηθοποιού-κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου και διέκοψαν την παράσταση αρνούμενοι τη σατιρα του καλλιτέχνη για γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία της χώρας.

Και τα δυο περιστατικά αποτελούν καταφανή παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Η πραγματική κατάλυση όμως κάθε έννοιας ελευθερίας και κράτους δικαίου ξέρετε ποια είναι;

Ότι εγώ φοβάμαι να γράψω το όνομα του επιχειρηματία. Πραγματικά φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;

σσσσσσσσσσσσσς… πιο σιγά, μας ακούνε…»

Αντεπίθεση με χιούμορ

Ο Χάρης Τζωρτζάκης επίσης ανάρτησε στο facebook και μια ατάκα του συναδέλφου του Κώστα Κουτσολέλου που σπάει κόκκαλα.

«Θα πω σήμερα στο θέατρο πρώτη ατάκα Μαρινάκης, μπας και τελειώσουμε νωρίς» έγραψε ο ηθοποιός και συγγραφέας.

263214059 10223504523178610 447932832513775114 n

Στο πλευρό του Χριστόφορου Ζαραλίκου στέκεται, όπως ήταν αναμενόμενο, το θέατρο «Τζένη Καρέζη» στο οποίο εξελίχθηκε το επεισόδιο.

Όπως σημειώνει η διεύθυνση του θεάτρου: «Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει»

Η ανακοίνωση του θεάτρου «Τζένη Καρέζη»

«Το θέατρο «Τζένη Καρέζη»  με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές.

Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.

Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει.

Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα.

«Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ» όπως είπε ο Κάρολος Κουν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ