Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Mezzo: Το κορυφαίο κανάλι της όπερας αφιερώνει τον Δεκέμβριο στην Εθνική Λυρική Σκηνή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις εμβληματικές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο του 2021 σε όλο τον κόσμο μέσα από το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι της όπερας Mezzo.

Στο πλαίσιο του «Κύκλου Εθνικής Λυρικής Σκηνής», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μοναδική ελληνική όπερα, θα προβληθούν σε πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση «ο Θρίαμβος της Ιουδίθ» του Αντόνιο Βιβάλντι και η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, ενώ θα επαναληφθεί ο «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ.ΕΛΣ Ο θρίαμβος της Ιουδίθ Παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD Photo A. Simopoulos scaled e1638110812702

Η συνεργασία με το Mezzo υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Mezzo ξεκίνησε το 2020 με τη βιντεοσκόπηση και τη μετάδοση του «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ, με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Συνεχίστηκε τον Απρίλιο του 2021 με τη βιντεοσκόπηση της μπαρόκ όπερας του Αντόνιο Βιβάλντι.

«Ο θρίαμβος της Ιουδίθ», σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου, με τη συμμετοχή του κορυφαίου μπαρόκ συνόλου Il Pomo d’Oro και με μια διανομή σημαντικών πρωταγωνιστριών διεθνούς ακτινοβολίας.

Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ scaled e1638110702901

Στις 3 και 5 Δεκεμβρίου 2021, το Mezzo έρχεται για τρίτη φορά στην Αθήνα για να βιντεοσκοπήσει τη Φόνισσα, το εμβληματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μέσα από τη ματιά του Γιώργου Κουμεντάκη, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στον ρόλο του τίτλου.

Η παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα της Ιουδίθ στο Mezzo Live HD έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 18.00 (ώρα Ελλάδας).   Αντίστοιχα, η παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα της Φόνισσας στο Mezzo Live HD έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).  Εξάλλου, ο Βότσεκ έχει πρεμιέρα στο Mezzo Live HD την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).  ΕΛΣ Ο Βότσεκ τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD photo Valeria Isaeva scaled e1638110883102

Παράλληλα, για όλο τον Δεκέμβριο θα προβάλλεται στο Mezzo Live HD, η εκπομπή «mezzo backstage», η οποία είναι αφιερωμένη στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στην οποία μιλάει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Κουμεντάκης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ