Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Καλλιτέχνης μετατρέπει γκραφίτι με σβάστικες σε μάφινς και πίτσες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλλιτέχνης μετατρέπει σβάστικες στους τοίχους της Ιταλίας, σε κομμάτια πίτσας και σε γιγαντιαία κεκάκια, ενώ οι λέξεις «Χίτλερ μου» γίνονται «Μάφινς μου»!

Ο Ιταλός καλλιτέχνης δρόμου, μάχεται κατά του ρατσισμού μετατρέποντας τα σύμβολα μίσους, που εμφανίζονται σε γκραφίτι, σε εικόνες από λιχουδιές. «Φροντίζω την πόλη μου αντικαθιστώντας σύμβολα μίσους με λαχταριστά εδέσματα», λέει ο 39χρονος καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πιερπάολο Σπινάτσε και το καλλιτεχνικό του Τσίμπο (η ιταλική λέξη για το φαγητό).

aa11
TWITTER

Πρόσφατα, ενημερώθηκε από τους 363.000 ακολούθους του στο Instagram ότι σε μια μικρή σήραγγα στα περίχωρα της Βερόνας υπήρχαν ζωγραφισμένες σβάστικες και ρατσιστικές ύβρεις.

a222
TWITTER

Έσπευσε εκεί φορώντας το χαρακτηριστικό καπέλο του και ρίχτηκε στη δουλειά.  Κάλυψε τα συνθήματα με ένα φωτεινό κομμάτι πίτσας μαργαρίτα και με μια σαλάτα καπρέζε, με μοτσαρέλα, ντομάτες και βασιλικό.

a333
TWITTER

Τα τελευταία χρόνια οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού στη χώρα έπειτα από τα κύματα μετανάστευσης από την Αφρική. Η φασιστική κουλτούρα και ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι έχουν ακόμη έναν σκληρό πυρήνα οπαδών στην Ιταλία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ