Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Το πρώτο βραβείο EMMY με άρωμα Ελλάδας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το EMMY που απέσπασε σήμερα τα ξημερώματα η κατασκοπευτική σειρά «Τεχεράνη» της Apple tv , στην κατηγορία καλύτερης δραματικής σειράς, έχει και άρωμα Ελλάδας καθώς η ισραηλινή σειρά γυρίστηκε στην Αθήνα, είναι συμπαραγωγός η Cosmote tv και την εκτέλεση παραγωγής υπογράφει η εταιρεία Blonde της Φένιας Κοσοβίτσα.

Γυρίσματα έγιναν στην Ομόνοια, την πλατεία Θεάτρου και το Πεδίον του Άρεως, μέρη που μπορούσαν να θυμίζουν Τεχεράνη, αλλά και στο αεροδρόμιο «ΕΛ. Βενιζέλος» ενώ καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση μιας τέτοιας ξένης σειράς έπαιξε ο «νόμος Κρέτσου» 4487/2017 όπου θεσπίστηκε το επενδυτικό κίνητρο cash rebate, δηλαδή οι φοροαπαλλαγές, και έτσι άρχισε η χώρα μας να γίνεται «παίκτης» στην οπτικοακουστική βιομηχανία.

Η ιστορία της «Τεχεράνης» είναι η εξής : Με προορισμό την Ινδία, ένα αεροπλάνο, που απογειώνεται από την Ιορδανία, υποχρεώνεται, λόγω τεχνικής βλάβης, σε προσγείωση στο Ιράν, στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Δύο από τους επιβάτες , ένας νεαρός άντρας και μια νεαρή γυναίκα από το Ισραήλ , πανικοβάλλονται από την εξέλιξη. Ενώ ενώ στο αεροπλάνο επιβαίνει ένα ζευγάρι σε αποστολή από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Η σειρά «Τεχεράν» είναι ένα παιχνίδι κατασκόπων με κεντρική ηρωίδα μια κατάσκοπο-χάκερ που αλλάζει ταυτότητα για να καταφέρει αφοπλίσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς είναι ήδη έτοιμος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ