Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ανοίγει τις πύλες της η Art Athina

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσαρμοσμένη στις παρούσες συνθήκες, εν μέρει ψηφιακή, εν μέρει με φυσική παρουσία, ανοίγει τις πύλες της στις 12 Νοεμβρίου η Art Athina. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου.

Σ’ αυτήν την ετήσια σύναξη των γκαλερί της πρωτεύουσας, η φυσική παρουσία ξεκινά με την ομαδική έκθεση Art Athina Pop Up με συνολικά 59 έργα – ένα για κάθε αίθουσα τέχνης που συμμετέχει – στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου Κινγκ Τζώρτζ, στην πλατεία Συντάγματος. Οι θεατές μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση σε ομάδες έως 30 ατόμων. Κάθε έργο συνοδεύεται από QR Code, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες, σκανάροντας τον κωδικό, να μπορούν να μεταβαίνουν αυτομάτως στο ψηφιακό περίπτερο της γκαλερί και να παίρνουν πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Objects of Common Interest με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Η έκθεση εντάσσεται στην πλατφόρμα Art Athina Virtual (www.aavirtual.gr) η οποία έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παραμένει ανοικτή ήδη από την αρχή Νοεμβρίου, προσβάσιμη σε 24ώρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα έως το τέλος Νοεμβρίου.

Μία από τις παράλληλες δράσεις αυτής της ψηφιακής πλατφόρμας, που ανέκαθεν πλαισίωνε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεσμού και με σταθερό κοινό μέσα στα χρόνια, είναι ότι εφέτος η κατηγορία Video/New MediaSpace επεκτείνεται και σε δρόμους της Αθήνας. Έξω από το ξενοδοχείο, έως στη συμβολή Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, όπου στα πεζοδρόμια είναι τοποθετημένοι κωδικοί QR και αφορούν νέες παραγωγές του τελευταίου έτους: video art, NFT καθώς και οκτώ νέες αναθέσεις έργων επαυξημένης πραγματικότητας ΑR. Tο πρόγραμμα παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, τον πολιτιστικό οργανισμό Polyeco Contemporary Art Initiative και τη βρετανική ηλεκτρονική πλατφόρμα Daata.

Επίσης, αναμένονται πέντε ζωντανές ομιλίες με τίτλο «Αισθηματική Αγωγή» σε επιμέλεια της εικαστικού Κατερίνας Ζαχαροπούλου, από 13/11 έως 21/11 με φυσική παρουσία στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ