Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Η Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια μέσω ψηφιακής αναπαράστασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αναβιώνει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και οι θεατές μπορούν να δουν πώς ήταν πριν από 2.000 χρόνια.

FD1pQx XIAIF97K

Για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και δυνατότητα στις επόμενες γενιές να εξερευνήσουν το παρελθόν με νέους τρόπους, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ η εταιρεία του οποίου έκανε την πλήρη αναπαράσταση σχετικά με το πώς ήταν η Αρχαία Ολυμπία στη ακμή της .

Συνολικά, το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία στο χώρο, μεταξύ αυτών, το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας, το εργαστήριο του Φειδία.

FD1pd nXsAYf4Yu

Αυτά τα μνημεία επέζησαν χιλιάδων ετών από καιρικές συνθήκες, πολέμους, σεισμούς και αλλαγών που επέφερε διαδοχικά ο χρόνος, και χρειάζονται ψηφιακή συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι όλα τα στοιχεία της πλούσιας ιστορίας και των κοινών αξιών, τις οποίες εκπέμπουν τα μνημεία, θα παραδοθούν στις μελλοντικές γενιές.

Olympia Common Grounds 02 1200x675 1

Το έργο ψηφιακής αναβίωσης επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια με μια συναρπαστική εμπειρία μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μίας εμπειρίας μέσω υπολογιστή, καθώς και της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ