Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής – Πολέμησε αλλά δεν τα κατάφερε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής. Σύμφωνα με πληροφορίες έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν άρρωστος εδώ και μήνες, πέθανε ξημερώματα στο σπίτι του, είπε ο επιστήθιος φίλος του Μιχάλης Τσατσάκης. «Πολέμησε αλλά δεν τα κατάφερε».

Στο πλευρό του τραγουδιστή μέχρι το τέλος ήταν και η σύζυγός του Σοφία.

Ο Χρήστος Κυριαζής λάτρευε την μουσική και από τα 12 έπαιζε κιθάρα.

Ο Πειραιώτης κιθαριστής και τραγουδοποιός (συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής) γεννήθηκε το 1953. Επίσης, ήταν φημισμένος σχεδιαστής-κατασκευαστής επίπλων.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity».

Όταν επέστρεψε από τις σπουδές του στην Ιταλία στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου« (1992) έγινε «πλατινένιος«, ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα!

Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), «Χαμένος Νικητής« (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.

Τραγούδια του Χρήστου Κυριαζή έχουν ερμηνεύσει οι Μαρία Δειχτα, Θέλξη, Ανδρεάδης Θέμης, Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Λεκας
2002GR, X-attack, Χρήστος Εμμανουήλ, Δημήτρης Ψαριανός, Χαράλαμπος Γαργαρουνάκης, Γιώργος Μαργαρίτης, Χρήστος Πάζης, Γιώργος Γιασεμής,
Σταύρος Λογαρίδης, Λίνα Τουρκογιώργη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ