Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

«Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα»: Διαθέσιμο και σε podcast για παιδιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, με αφορμή την πανδημία, επιχείρησε να διευρύνει την εναλλακτική λειτουργία του μέσα από ένα αμιγώς ψηφιακό ρεπερτόριο, αλλά και μέσα από την ψηφιακή εκπαίδευση. Η θετική ανταπόκριση του κοινού, καθώς και η αιγίδα αλλά και επιχορήγηση που διασφάλισε το ΥΠΠΟΑ για τις φετινές προτάσεις του οργανισμού συνέβαλαν ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την δημιουργία ενός πρωτότυπου ψηφιακού υλικού.

Το φετινό ψηφιακό ρεπερτόριο του Τέχνης εγκαινιάζεται με το πρώτο ακουστικό έργο για παιδιά σε μορφή podcast. Πρόκειται για «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», μια παραγωγή που σχεδιάστηκε ειδικά για το ψηφιακό ρεπερτόριο 2021-22, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ακροατές και βασίζεται σε νέα θεατρική διασκευή του γνωστού, πανέξυπνου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

afsa

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή, ραδιοσκηνοθεσία: Εύα Στυλάντερ, Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Χαλκούτσου,  Μουσική και στίχοι τραγουδιών: Κωνσταντίνος Ευστρατίου,  Ηχογράφηση, μιξάζ: City studio,  Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: Γιώργος Γκιόκας, Δομινίκη Κηλάδη, Μελίνα Κόντη, Αιλιάνα Μαρκάκη, Νίκος Μαρνάς, Ελένη Νιωτάκη, Νικόλας Σούλης, Νίκος Στεργιώτης και Ορέστης Τουλιάτος.

Μια κινητή παράσταση

Υπάρχει, όμως, και μια νέα μουσική διασκευή του έργου, που επίσης υπογράφει η Εύα Στυλάντερ. Σε μουσική και στίχους τραγουδιών του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, ο οποίος είναι και σκηνοθέτης της παράστασης, αυτά τα… μελωδικά «Καινουργια ρούχα του Αυτοκράτορα». Η μουσική παραγωγή, ένα πρωτότυπο «μιούζικαλ τσέπης» για παιδιά 5-11 ετών, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες της πανδημίας. Πράγμα που σημαίνει πως μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχολεία και σε κάθε είδους χώρους εκτός θεάτρου.

Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Από Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 και επιπλέον παραστάσεις την περίοδο των γιορτών.

Πληροφορίες: 210-3222760 και 210-3228706 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ