Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Με 6.500 κρούσματα καθημερινά ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους», δήλωσε Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την πανδημία.

Ξέχασε προφανώς ότι η χώρα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει σταθερά πάνω από 6.500 κρούσματα, οι διασωληνώσεις αυξάνονται με γεωμετρική πορεία και οι νεκροί είναι περισσότεροι απο 16.000.

Κάνοντας σύγκριση με την κατάσταση ένα χρόνο πριν, τόνισε ότι σήμερα το 73% των ενηλίκων και το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και πως τα lockdown ήταν η απάντηση όλων προ εμβολίου.

Ξέχασε και πάλι να πει ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η κυβέρνηση του αδυνατεί να πείσει τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών και υπουργοί του όπως ο Γεωργιάδης δηλώνουν ευθέως ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όσους δεν πιστεύουν στην επιστήμη. 

«Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη στιγμή τρεις στους τέσσερις έχουν πράξει το σωστό και θα ήταν άδικο να επιβάλλουμε περιορισμούς με τεράστιο κόστος για να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που αφορά σήμερα μία μειοψηφία» υπογράμμισε και υποστήριξε «Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ακολουθεί αυτή την τακτική».

Ξέχασε να πει όμως ότι οι περισσότερες αν όχι όλες οπι ευρωπαϊκές χώρες εκτός από τις βαλκανικές έχουν αυξημένο ποσοστό εμβολιασμών καλύτερα συστήματα υγείας και κανένα υπουργό όπως ο Άκης Σκέρτσος που δηλώνει χωρίς να κοκκινίζει ότι «δεν υπάρχει λόγος για πολυτελές σύστημα υγείας».

Παράλληλα ανέφερε ότι το πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες δίνει έμφαση στην αύξηση των εμβολιασμών και στη σωστή επικοινωνία για τη σημασία της τρίτης δόσης. Τόνισε επίσης ότι τα τεστ στους ανεμβολίαστους δεν είναι τιμωρία αλλά για την προστασία τους και πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. «Έχουμε περισσότερα κρούσματα αλλά σχετικά χαμηλό δείκτη θετικότητας», σημείωσε ενώ είπε ότι στους αριθμούς των διασωληνωμένων είμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που βρεθήκαμε τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Επιπλέον είπε ότι δεν είναι χαμένη η μάχη της 1ης δόσης καθώς κάθε μέρα 5.000-8.000 πολίτες κάνουν το βήμα και ξεπερνούν τις φοβίες τους.

Και εδώ ξέχασε να πει ότι κανένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν τυγχάνουν καθολικής αποδοχής καθώς λειτουργούν ως δυο μέτρα και δυο σταθμά χαϊδεύοντας το εκλογικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας και τις ακραίες ομάδες από τις οποίες προσδοκά οφέλη δημοσκοπικά και εκλογικά. 

Για την κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα για την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση πέρσι τις έκλεισε και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα. «Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες. Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει», συνέχισε αναφέροντας πως υπάρχει ζήτημα πολιτικοποίησης της πανδημίας και έκανε λόγο για παιχνίδι προς άγρα ψήφων.

Σε ό, τι αφορά στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αυτή έχει εξαντλήσει τα όριά της. Ο πρωθυπουργός άλλωστε τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συζητά το μέτρο αυτό για άλλες ομάδες πολιτών.

«Από ένα σημείο και πέρα χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης από τους ανεμβολίαστους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υποστήριξε πως πιο αυστηρά μέτρα θα έφερναν τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντ’ αυτού πρότεινε «να επιχειρήσουμε να πείσουμε τουλάχιστον τους μισούς να εμβολιαστούν».

Και εδώ ξέχασε να πει ότι η Ελλάδα είχε το προηγούμενο διάστημα πολλαπλά lockdown με προσωπική του απόφαση τα οποία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα καθώς χώρες όπως η Σουηδία χωρίς κανένα lockdown έχουν λιγότερα θύματα από ότι η Ελλάδα. Όσο για την υποχρεωτικότητα των εμβολισμών αυτή εξαντλήθηκε- κάτι που ξέχασε επίσης να πει- στους υγειονομικούς, τους δασκάλους και καθηγητές και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. 

Κανένας υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους αστυνομικούς τους στρατιωτικούς και τους παπάδες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ