Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Αχτσιόγλου – Φάμελος: «Εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας η εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας η εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Αύριο ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ, μέσω της οποίας η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιό της για την εκχώρηση του ενεργειακού πυλώνα της χώρας σε ιδιώτες.

Απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ, Υπερταμείο) να προβούν στις αναγκαίες κινήσεις ώστε το Δημόσιο να μην χάσει τον έλεγχο, την πλειοψηφία στη ΔΕΗ και τον ρόλο του στην Επιχείρηση, η οποία αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού.

Η εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες και ο περιορισμός της συμμετοχής του Δημοσίου στην Επιχείρηση είναι εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Αυτή η επιζήμια για την κοινωνία και την οικονομία απόφαση έρχεται, μάλιστα, εν μέσω μίας ενεργειακής κρίσης που έχει εκτινάξει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνολικά την παραγωγική δραστηριότητα.

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης, η εχθρική της στάση απέναντι σε κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση της ΔΕΗ και στο μήνυμα που αυτή εκπέμπει, ότι οι πολίτες θα μένουν απροστάτευτοι στο έλεος κερδοσκοπικών επιδιώξεων που λεηλατούν το εισόδημά τους.

Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, μόνο έτσι μπορεί να εκπληρώσει τον ρόλο της ως βραχίονας ανάπτυξης του τόπου και ως μοχλός κοινωνικών παρεμβάσεων για την προστασία των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» καταλήγουν στη δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ