Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Δ. Κουτσούμπας: Διαχρονικό έγκλημα η απαξίωση μιας κερδοφόρας επιχείρησης, όπως η ΛΑΡΚΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Διαχρονικό έγκλημα για το οποίο ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις», χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας την απαξίωση μίας κερδοφόρας επιχείρησης, όπως ήταν η ΛΑΡΚΟ, στη συνάντηση που είχε στον Περισσό με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το Σωματείο Εργαζομένων από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων “Άγιος Ιωάννης” Βοιωτίας, το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ από το Μαρούσι Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Ιεροπηγής Καστοριάς και Σερβίων Κοζάνης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε στους συνδικαλιστές ότι «ιδιαίτερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόλογη, και έστω και τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και να αποδοθούν στους εργαζόμενους όλα όσα τους χρωστά η επιχείρηση».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, πρόσφατα στη Βουλή, η οποία όπως είπε «έδινε πολιτική λύση, γιατί εξασφάλιζε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την ανάπτυξη της, τον εκσυγχρονισμό της. Επίσης διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας, με όρους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, καλών αμοιβών, δικαιωμάτων, αλλά και συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής εργασίας».

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ πως το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συλλαλητήριο και την κάθοδό τους στην Αθήνα, στις 13 Νοέμβρη και ότι το ΚΚΕ θα πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Παρασκευάς και ο Γιάννης Πρωτούλης μέλη του ΠΓ της ΚΕ και οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Βάλσαμος Συρίγος μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ