Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

200.000 μαθητές σε αίθουσες με πάνω από 25 παιδιά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα Φίλη – Μακρή στη Βουλή για τις τάξεις με τα 28 παιδιά, καθώς η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι το 4,53% των τμημάτων είναι σε αίθουσα με πάνω από 25 παιδιά.

Μακρή: Δεν υπάρχει συνωστισμός στις τάξεις

«Επί των ημερών σας ήταν διπλάσιο. Άρα, ήταν 400.000 οι μαθητές και άγγιζε το 7% το ποσοστό των τμημάτων τα οποία είχαν περισσότερους μαθητές», ανέφερε η Ζέττα Μακρή επιμένοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας εγκληματικός συνωστισμός μαθητών στις τάξεις», με τον Νίκο Φίλη να μιλά για «ομολογία ενοχής».

«Μιλάτε με ποσοστά για να κρύψετε το πρόβλημα των αριθμών. Το 4,53% των τμημάτων από 25 και άνω σημαίνει 100.000 παιδιά και άλλοι τόσοι με τα 25 τμήματα σημαίνει 200.000 παιδιά. Διακόσιες χιλιάδες παιδιά στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε αίθουσες που έχουν 25 και 30 τετραγωνικά», αντέδρασε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «σε αυτό να απαντήσετε και μην απαντάτε με το τι γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, διότι ακόμα και αυτό να γινόταν που λέτε, να ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των παιδιών σε τάξεις με 25 και πάνω παιδιά. Τότε δεν υπήρχε πανδημία. Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Τι συγκρίνετε; Την πανδημία και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που υπάρχει σε όλη την κοινωνία και σε όλο το κράτος με το τι συνέβαινε τότε; Αυτό είναι απάντηση; Όχι, αυτό είναι ομολογία ενοχής. Σημαίνει ότι έχετε ρίξει λευκή πετσέτα μπροστά στην πανδημία. Δεν παίρνετε κανένα μέτρο. Αφήνετε τα παιδιά μας στο έλεος της καλής θέλησης των γονιών και των εκπαιδευτικών».

Επίθεση Φίλη σε Μαγιορκίνη

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι σαφές. Μιλάει για ανάγκη αραίωσης του αριθμού μαθητών στα τμήματα. Εσείς μεγαλώνετε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα μέσα στην πανδημία και δεν απαντάτε στους γονείς», τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Γκίκα Μαγιορκίνη: «η θεωρία του Γκίκα Μαγιορκίνη είναι ανάξια απαντήσεως. Δείχνει ότι ορισμένοι -το ξεχωρίζω και λέω «ορισμένοι» – οι οποίοι διαδραματίζουν επιστημονικό ρόλο μέσα στην πανδημία, διαδραματίζουν αδίστακτο κομματικό ρόλο. Γι’ αυτό η πρόταση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να συγκροτηθεί μια επιτροπή διακομματικής συμφωνίας από επιστήμονες επιβεβαιώνεται. Με «Μαγιορκίνηδες» θα δώσουμε τη μάχη εναντίον της πανδημίας; Με ψέματα και με αναξιότητα επιστημονική; Λυπούμαι».

«Οι γιατροί όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να έχουν τον σεβασμό μας, διότι έχουν αποδείξει ότι έχουν και επιστημονική επάρκεια και ευαισθησία. Δεν τους ξεχωρίζουμε τους γιατρούς σε φιλικούς ή εχθρικούς προς κόμματα. Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και –αν μου επιτρέπετε τη λέξη- τους υπακούμε ειδικά σε αυτή την περίπτωση», απάντησε η Ζέτα Μακρή.

Πάντως, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία χιλιάδες μαθητές έχουν νοσήσει την τελευταία εβδομάδα αλλά τα τμήματα των σχολείων δεν κλείνουν επειδή αυτό ορίζει ο τελευταίος νόμος του υπουργείου Παιδείας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ