Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Τώρα είδε ότι υπάρχει… πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτος ο «ανέμελος» πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση της Βουλής ανέφερε ότι «η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους».

Δηλαδή, τώρα που τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 6000 έγινε πανδημία, ενώ δύο χρόνια τώρα η αρρώστεια που έχει σκοτώσει 5 εκατ. ανθρώπους στον κόσμο δεν ήταν πανδημία. Και όπως ξέρει κάθε λογικός άνθρωπος δεν σκοτώνει μόνο ανεμβολίαστους αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένους. Επίσης πολλοί εμβολιασμένοι καταλήγουν στο νοσοκομείο επειδή τα εμβόλια είναι μεν το καλύτερο μέσο για πρόληψη της Covid-19 αλλά δεν είναι πανάκεια.

Από τα νέα μέτρα που έχουν ξεσηκώσει τον εμπορικό κόσμο, τους επαγγελματίες της εστίασης και πολλούς επιστήμονες, φαίνεται ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια σύγκρουση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών θα την σώσει επικοινωνιακά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε την παραπάνω φράση απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το θέμα της αποκτά «μία τραγική επικαιρότητα κυρίως όμως αποκτά και επείγοντα χαρακτήρα» και επεσήμανε ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού το οποίο πήρε το όνομα της Φώφης. Θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες ηλικίας από 50-69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους σε διάφορες δομές υγείας κι εκεί θα λειτουργούν παράλληλα και σταθμοί παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και υποστήριξης».

Πρόσθεσε ότι από τις αρχές του 2022 αυξάνονται σημαντικά και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τόσο για ογκολογικές όσο και για καρδιολογικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη και της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

«Πρόκειται για τις αιτίες που το γνωρίζετε καλά προκαλούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες πολλοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αφενός με έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου -κι εκεί αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία- μ’ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του ΕΟΔΥ, όπου έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και βέβαια η εφαρμογή του εμβληματικού σχεδίου Σπύρος Δοξιάδης για την πρόληψη. Ταυτόχρονα όμως το υπουργείο λαμβάνει και πρόνοιες για τη φαρμακευτική δαπάνη γιατί η περίθαλψη, η φροντίδα των χρόνιων νοσημάτων -αν και αφορούν ένα μικρό υποσύνολο του πληθυσμού μας- απορροφούν την πλειοψηφία των δαπανών, των πόρων που κατευθύνονται προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «στο πλαίσιο λοιπόν της αύξησης της πρόσβασης ασθενών σε φάρμακα υψηλής θεραπευτικής αξίας εντείνουμε τις διαπραγματεύσεις ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ