Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Σταύρος Αραχωβίτης: Προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης: η χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός έχει προκληθεί από τη μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, ειδικά στην Κτηνοτροφία με το θέμα των βοσκοτόπων. Βορειοελλαδίτες συνδικαλιστές ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού επισημαίνοντας και το θέμα της αδιαφάνειας στην κατανομή των επιδοτήσεων ενώ 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη χαρακτηριστική κοινωνική αναλγησία και την πλήρη αδιαφορία για την καθημερινότητα των πολιτών που την διακρίνει, έβγαλε και πάλι εκτός προγραμματισμού τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, με την μειωμένη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, αφήνοντάς τους έκθετους απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροεφόδια, ζωοτροφές κλπ.», ανέφερε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν κοινοβουλευτικός τομεάρχης Γεωργίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης. Ειδικότερα, λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις του νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Σπήλιου Λιβανού ότι «τα σκυλιά αλυχτάνε αλλά το καραβάνι προχωρά».

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι «μία μέρα νωρίτερα αλλά και ανήμερα της πληρωμής της προκαταβολής της βασικής (ενίσχυσης) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων έσπευσε με δήθεν αναλυτικές ανακοινώσεις, να «κουκουλώσει» τις τεράστιες μειώσεις, που είδαν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Η πρωτοφανής αδιαφάνεια αυτής της πληρωμής όμως, δεν κρύβεται με αναφορές για «οριζόντιες» και για «γραμμικές» περικοπές. Οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι μπαίνει στην τσέπη τους».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «οι έγκαιρες, σωστές, και χωρίς προβλήματα πληρωμές που καταβάλλονταν από ην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον παρελθόν και ο παραγωγικός κόσμος της χώρας μας οδηγείται μέρα με τη μέρα σε απόγνωση και οικονομικό μαρασμό. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για την χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών, που έγινε την περασμένη βδομάδα. Έτσι, τώρα καλείται η κυβέρνηση από τους 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει σε γεωργούς και κτηνοτρόφους τι συμβαίνει τονίζοντας ότι από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ «είναι ανίκανοι να κάνουν δίκαιες και διαφανείς πληρωμές και γι’ αυτό διαλέγουν να αντιμετωπίζουν «οριζόντια» όλους τους αγρότες ως υπόπτους».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ