Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Έκανε πίσω η κυβέρνηση για την εκλογή οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων της αστυνομίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκανε πίσω η κυβέρνηση και απέσυρε την τροπολογία που αναφερόταν στον τρόπο εκλογής οργάνων και αντιπροσώπων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης ενημέρωσε τη Βουλή ότι αποσύρεται η τροπολογία, που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Η τροπολογία που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι η εκλογή οργάνων και αντιπροσώπων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛΑΣ θα γινόταν από ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπου θα συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι υποψήφιοι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, που κατατέθηκε μόλις πέντε μέρες πριν από τις εκλογές στην Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων θα άλλαζε τον τρόπο εκλογής καταργώντας την απλή αναλογική. «Προσπαθήσατε να φαλκιδεύσετε την ελεύθερη και δημοκρατική άποψη και θέση των αστυνομικών, μεθοδεύσατε τον αποκλεισμό κάθε ανεξάρτητης δημοκρατικής φωνής», δήλωσε ο κύριος Καλαματιανός.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης χαρακτήρισε κατάπτυστη και αντιδραστική την τροπολογία, προσθέτοντας ότι «είναι βαρύταττες οι ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει άλλη μια βρώμικη δουλειά για λογαριασμό – αυτή τη φορά – ό, τι πιο αντιδραστικού υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία». Ο κύριος Συντυχάκης επισήμανε ότι στόχος της τροπολογίας ήταν να χειραγωγήσει κάθε αντίθετη φωνή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ