Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές οι υποψήφιοι για την προεδρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη σκιά του πένθους για τη Φώφη Γεννηματά οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ μπαίνουν στην τελική ευθεία, ελπίζοντας ο καθένας ότι θα ενισχύσει την θέση του προσβλέποντας σε εσωκομματικές συμμαχίες στον δεύτερο γύρο.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά η προεδρία θα κριθεί -κατά πάσα πιθανότητα- στον δεύτερο γύρο, στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο στόχος που έχει ο καθένας από τους έξι υποψήφιους είναι διαφορετικός, αλλά όλοι επιδιώκουν να έχουν λόγο στις εξελίξεις.

Ως φαβορί προβάλλουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο να πάνε στο δεύτερο γύρο με το καλύτερο δυνατό ποσοστό και αέρα νίκης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου «ποντάρει» στο όνομα και προτείνει μία πλατφόρμα κεντροαριστερής διακυβέρνησης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζει πως αν γίνει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκείνος που θέλει να εκφράσει την ανανέωση και τη νέα γενιά.

Από τους άλλους υποψήφιους, έχει ενδιαφέρον η στάση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος προβάλλει ως μετριοπαθής και αξιόπιστος ηγέτης και έχει αξιοπρόσεκτη διεισδυτικότητα στο ευρύτερο κομματικό ακροατήριο, ενώ ο Χάρης Καστανίδης επιστρατεύει τον ιστορικό του ρόλο και το πολιτικό βάρος του και ο Παύλος Χρηστίδης επιδιώκει να διαφοροποιηθεί βάζοντας στο τραπέζι θέματα που τον διαφοροποιούν από τους άλλους υποψήφιους.

Οι έξι υποψήφιοι θα επιδοθούν σε ένα μαραθώνιο συνεντεύξεων, ομιλιών και τηλεοπτικών εμφανίσεων στις 35 μέρες που μένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Αφετηρία της εκστρατείας του Γιώργου Παπανδρέου είναι η Αχαϊα. Πλαισώνεται από ιστορικά στελέχη, τα οποία είχε αξιοποιήσει και στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του και στοχεύει στην πρωτιά και με διαφορά από τον δεύτρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προγραμματίζει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να παρουσιάσει τις πολιτικές θέσεις του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Ενδιαφέρουσα ήταν η πρωτοβουλία που έλαβε χθες ο κ. Ανδρουλάκης, να προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των δημοσίων λειτουργών που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, όπου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έχοντας το βλέμμα στην επόμενη μέρα τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, αφού το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές επιβάλλει κυβερνητικές συνεργασίες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ