Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κώστας Ζαχαριάδης: Μας ενδιαφέρει ένα μοντέλο Πορτογαλίας- Ισπανίας για τις πολιτικές συνεργασίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μας ενδιαφέρει ένα μοντέλο Πορτογαλίας- Ισπανίας. Είναι ενδιαφέρον αυτό που γίνεται στη Γερμανία, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης. 

Αναφερόμενος στις συνεργασίες που επιβάλλονται από τα εκλογικά συστήματα, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontranews, ο κύριος Ζαχαριάδης επισήμανε ότι «ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει πει ότι δεν θέλει συνεργασίες και θέλει να κυβερνήσει με αυτοδυναμία προκαλώντας και δεύτερες εκλογές είναι ο κ. Μητσοτάκης.»

«Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους στην προοδευτική παράταξη, απ’ όποιο κόμμα και αν προερχόμαστε», είπε ο κύριος Ζαχαριάδης και στην παρατήρηση ότι ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ που έχει μιλήσει για προοδευτική κυβέρνηση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε: «Δεν θέλω να ανακατευτώ στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Εύχομαι και στους έξι υποψηφίους καλή επιτυχία. Την επόμενη μέρα της εκλογής θα συζητήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά. Εμάς μας ενδιαφέρει ένα μοντέλο Πορτογαλίας – Ισπανίας. Είναι ενδιαφέρον για εμάς αυτό που γίνεται στη Γερμανία και στις Σκανδιναβικές χώρες, εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους η υποχώρηση του λαϊκού κόμματος σε σειρά χωρών τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν μπορώ να πιστέψω όμως ότι οποιοσδήποτε αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα έδινε φιλί της ζωής σε έναν ηττημένο και απαξιωμένο πολιτικά Μητσοτάκη. Αντικειμενικά όμως η Προοδευτική διακυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ