Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Τον Ιανουάριο το συνέδριο του ΜΕΡΑ 25

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΜεΡΑ 25 μετά από διήμερη συζήτηση επί της εισήγησης του Γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη αποφάσισε την διεξαγωγή του συνεδρίου από τις 20 ως τις 23 Ιανουαρίου 2022, που φέρει τον επίσημο τίτλο: «Το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο: Στρατηγική – Όραμα – Καταστατικό». Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕ αποφάσισε ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, θα διοργανωθούν πολλές μικρότερες περιφερειακές και τρεις μεγάλες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις (10 Νοεμβρίου στην Πάτρα, 24 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο και 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα).

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πολυσέλιδη εισήγησή του χαρτογράφησε τα ιδεολογικά προτάγματα του ΜέΡΑ 25 και τις κεντρικές πολιτικές για το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, έθεσε τους όρους για την προοδευτική διακυβέρνηση που πρέπει να γίνουν αποδεκτοί εκ των προτέρων.

«Σε μια περίοδο που η ολιγαρχία έχει βρει ριζοσπαστικούς τρόπους να κερδίζει βουλιάζοντας την πλειοψηφία στην χρεοκοπία», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης στην ομιλία του προς την ΚΕ, «το ΜέΡΑ25 έχει ευθύνη να ριζοσπαστικοποιηθεί ανάλογα». «Η ολοκλήρωση τον Γενάρη του 1ου Διαβουλευτικού μας Συνεδρίου μας δίνει», είπε, «την ευκαιρία να ξαναδούμε την ανάλυσή μας με αυτοκριτική διάθεση, να επικαιροποιήσουμε τις πολιτικές μας και, ναι, να αποκρυσταλλώσουμε την ιδεολογία και το όραμά μας. Μόνο έτσι θα προετοιμαστούμε καλύτερα για τους αγώνες που έρχονται».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ