Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Νέα παρέμβαση του υπουργού Προ.Πο. παρά τον σάλο για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιμένει να παρεμβαίνει πολιτικά σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας ότι δεν αφήνει «ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αστυνομικούς», αν και εκκρεμεί η διερεύνηση του θανάτου του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα, από πυρά αστυνομικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στο 31ο εκλογικό-απολογιστικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αστυνομικούς, στηρίζουμε τους αστυνομικούς με πράξεις, όχι με λόγια».

Επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις ότι παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης όταν έσπευσε να επισκεφθεί τους αστυνομικούς που έχουν εμπλοκή στον θάνατο του 18χρονου Ρομά, ο κύριος Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «είναι ντροπή να υποτιμά κανείς την Ελληνική Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε: «Δεν μού αρέσει να κρύβω τα συναισθήματα και τις εκτιμήσεις μου… δεν εξέφρασα κατευθύνσεις προς τη Δικαιοσύνη γιατί δεν μού πέφτει λόγος και δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε συνήγορος κανενός».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ