Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Σαράντα μέρες άντεξε με την Μενδώνη ο παραιτηθείς πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μόλις 40 μέρες άντεξε ως πρόεδρος στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠΠ) του υπουργείου Πολιτισμού, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook ότι υπέβαλε την παραίτησή του «γιατί έπρεπε». «Έκανα το μέγιστο δυνατόν σε 40 ημέρες. Δεν θα ήθελα να γίνει έτσι. Ήταν όμως υποχρεωτικό», ανέφερε ο κύριος Κωνσταντινίδης, χωρίς να διευκρινίσει γιατί «ήταν υποχρεωτικό».

Ο ιστότοπος voria.gr γράφει ότι η παραίτηση Κωνσταντινίδη «ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης που είχε με την υπουργό Λίνα Μενδώνη», προσθέτοντας ότι ο κύριος Κωνσταντινίδης ήταν επιλογή του Μαξίμου, που κατέβαλε προσπάθεια για να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και το κ.Κωνσταντινίδη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το voria.gr, η κυρία Μενδώνη είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο διοίκησης του κυρίου Κωνσταντινίδη στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς τον θεωρούσε υπερφίαλο.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων είναι το παλιό Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, που άλλαξε όνομα με απόφαση της κυρίας Μενδώνη.

Όμως οι ενστάσεις της κυρίας Μενδώνη για τη διοίκηση του κυρίου Κωνσταντινίδη είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Το ρεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη δίνει κι άλλη διάσταση στο θέμα:

Η τοποθέτηση του κυρίου Κωνσταντινίδη στη θέση του προέδρου του ΟΔΑΠΠ είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον στενό κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρείται προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πολλά στελέχη της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν την εκτίμηση ότι αν δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Κωνσταντινίδης «δεν θα περνούσε ούτε έξω από την πόρτα του υπουργείου Πολιτισμού».

Οι ενστάσεις αυτές εκφράζονται με φόντο τις δημοτικές εκλογές. Ο κύριος Κωνσταντινίδης θεωρείται από πολλούς Θεσσαλονικείς ως ένας από τους πιθανούς διεκδικητές του Δήμου, με αντίπαλο τον νυν δήμαρχο, και γι αυτό η τοπική ΝΔ δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την τοποθέτησή του στην προεδρία του ΟΔΑΠΠ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ