Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ενόχλησε την κυβέρνηση η πρόταση Τσίπρα για διαχείριση της πανδημίας από επιτροπή επιστημόνων κοινής αποδοχής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακόμα και η συναινετική πρόταση Τσίπρα για την συγκρότηση μίας επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής που θα διαχειριστούν την πανδημία φαίνεται πως ενοχλεί την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε δύσκολα στο Μαξίμου, προτείνοντας μία επιτροπή επιστημόνων που θα σχεδιάσουν και θα προτείνουν μέτρα για την πανδημία χωρίς κανέναν ενδοιασμό λόγω πιθανού πολιτικού κόστους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε με μία φράση που βγαίνει εύκολα από το επιτελείου του Μαξίμου και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις: Ο Τσίπρας «επενδύει στην καταστροφή». Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι «δεν έχει προτάσεις» και επιμένει σε «ψέματα και αφορισμούς».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Γιάννης Οικονόμου «σπατάλησε με ευκολία πληθώρα λέξεων για να αποφύγει να μιλήσει επί της ουσίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και επεκτείνεται και πολλαπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΕΣΥ, το οποίο – είπε ότι – ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε ανοχύρωτο.

Αφού η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά, γιατί είμαστε σήμερα χειρότερα από πέρυσι;

Κι αν είναι όλα καλά, όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τότε «Πώς κατάφερε η κυβέρνησή του σε σχέση με έναν χρόνο πριν να βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση;
Γιατί με περισσότερες από 1.000 απώλειες μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις εκατοντάδων  τμημάτων δημιουργώντας τάξεις με 29 παιδιά;
Με ποιο σκεπτικό ο προϋπολογισμός του 2022 έχει μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία κατά 900 εκατ.;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «εν μέσω πανδημίας το μόνο κυβερνητικό σχέδιο είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών για να βγάλουν ακόμα περισσότερα χρήματα οι ιδιωτικές κλινικές. Το ΕΣΥ έχει καταστεί μονοθεματικό και οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι απ’ όσοι ήταν προ πανδημίας».

Και θυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον Θάνο Πλεύρη: «επέλεξαν για Υπουργό Υγείας έναν ακροδεξιό που ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ είχε υποστηρίξει ανοιχτά αντιεμβολιαστικές θέσεις. Μοναδικό τους άγχος τα πελατειακά τους δίκτυα με τους ακροδεξιούς μακεδονομάχους, και όχι η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».

«Μια κυβέρνηση που έχει σφυρίξει μόνη της το τέλος της πανδημίας τρεις φορές με τον κ. Μητσοτάκη να περπατάει το “τελευταίο μίλι” από τον Φλεβάρη. Το έχουν αποδείξει άλλωστε, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι δουλειές και οι απευθείας αναθέσεις. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της κοινωνίας», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ