Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Το ξεπούλημα του 16% των μετοχών του ΟΛΠ ντύθηκε με επικοινωνιακή φιέστα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης για παραχώρηση του 16% των μετοχών του Λιμανιού του Πειραιά στην ΟΛΠ ΑΕ, ασκούν -με κοινή δήλωσή τους- ο τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, και οι βουλευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης.

«Η τελετή παραχώρησης του 16% των Μετοχών του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας, παρουσία των υπουργών κ.κ. Πλακιωτάκη και Γεωργιάδη, ήταν γεμάτη επικοινωνιακές κορώνες, όμως δεν συνοδεύτηκε ούτε για μια στιγμή από μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους των κυβερνητικών Υπουργών: Συγνώμη για το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 90 εκ ευρώ. Συγνώμη για το ότι δεν εφαρμόστηκε καμία ποινική ρήτρα, εξαιτίας του ότι οι 11 υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 294 εκ, που αποτελούσαν συμβατικό όρο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και θα ωφελούσαν το Λιμάνι και την τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Συγνώμη γιατί η μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων και οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ συνιστούν παράβαση καθήκοντος και τέλεση απιστίας απέναντι στον Ελληνικό λαό και το δημόσιο συμφέρον», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Επιπροσθέτως, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Πλακιωτάκης, οφείλει να εξηγήσει ξεκάθαρα στην πειραϊκή κοινωνία αν πρόθεσή του είναι να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την κατασκευή 4ου προβλήτα, ένα έργο που η δια-υπηρεσιακή Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, μέχρι τώρα αρνιόταν να εγκρίνει για το καλό του δημοσίου συμφέροντος, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κατοίκων του Κερατσινίου. Αλλιώς τι σημασία έχουν τα λόγια του περί “περαιτέρω ενίσχυσης της χωρητικότητας και της δυναμικής του λιμανιού με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος”, ποιος ο σκοπός της αλλαγής της σύνθεσης της ΕΣΑΛ, που από ένα υπηρεσιακό όργανο, μετατράπηκε σε μια κυβερνητική επιτροπή, με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης και ποια η κρυφή ατζέντα πίσω από τη δυνατότητα που δόθηκε στην Εταιρεία, με την πρόσφατη τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης, να αλλάξει τη φύση των υποχρεωτικών επενδύσεων;».

Κλείνοντας, αναφέρουν: «Η ΝΔ δεν έχει ούτε σχέδιο ανάπτυξης, ούτε οργανωμένη στόχευση για την προσέλκυση επενδύσεων. Η φιέστα στον Πειραιά δείχνει ξεκάθαρα πως έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που ανερυθρίαστα, πια, δίνει το μήνυμα στους επενδυτές πως στη χώρα αυτή, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις δεν γίνονται με όρους νομιμότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, αλλά με όρους πλιάτσικου, ξεπουλήματος και “κολλητών”».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ