Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Θεανώ Φωτίου: Ο άδικος θάνατος του Νίκου Σαμπάνη να γίνει εφαλτήριο ανθρωπιάς για τους Ρομά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το που έγινε κυβέρνηση ο κύριος Μητσοτάκης κατάργησε την Ειδική Γραμματεία Ρομά, μέσα από την οποία προωθούσαμε το τετράπτυχο παιδεία, υγεία, εργασία, στέγαση, δήλωσε η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας και αναπληρωτής τομεάρχης για την κοινωνική αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

«Το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη. Ένας νέος άνθρωπος πλήρωσε μια κλοπή με τη ζωή του. Πρέπει ο θάνατος του Νίκου Σαμπάνη να μην πάει χαμένος. Να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπρος στην ανθρωπιά. Μέχρις εδώ με τον διχασμό και τον ρατσισμό», πρόσθεσε η κυρία Φωτίου, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «εάν θέλει να κάνει μια κίνηση ανθρωπιάς, να επισκεφθεί την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, αντί να στέλνει διπλά μηνύματα, επισκεπτόμενος τους επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς.»

«Το πρωί επισκεφθήκαμε την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη για να τους συλλυπηθούμε. «Θέλουμε δικαιοσύνη», έλεγαν οι γονείς, του 18χρονου Ρομά που αφήνει πίσω του τρία παιδιά, το ένα ακόμα στην κοιλιά. Αναρωτιέμαι πώς θα αποδοθεί δικαιοσύνη όταν έχει ενορχηστρωθεί όλη αυτή η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και ετυμηγορίας από τα ΜΜΕ και τους επώνυμους και ρατσιστικού λόγου που έχει κινητοποιηθεί από έναν ολόκληρο μηχανισμό», είπε η κυρία Φωτίου, προσθέτοντας: «Ο άδικος θάνατος του Νίκου Σαμπάνη να γίνει εφαλτήριο ανθρωπιάς για τους Ρομά από όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ