Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Υστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη – Στις 14:00 η κηδεία της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλήθος κόσμου σχηματίζει ουρά στη Μητρόπολη για να αποχαιρετίσει τη Φώφη Γεννηματά. Η σορός της έχει τεθεί από το πρωί σε φέρετρο σκεπασμένο με τις σημαίες του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ σε λαϊκό προσκύνημα. Το φέρετρο πλαισιώνουν άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά της.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 14:00 στη Μητρόπολη και η ταφή της θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών. Επικηδείους θα εκφωνήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετίσει ο  17χρονος γιος της, Γιώργος Γεννηματάς- Τσούνης.

24858244
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Μητρόπολη βρίσκονται πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ μεταξύ των οποίων οι υποψήφιοι για την προεδρία. Επίσης ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Λαλιώτης.

24858658
Ανδρέας Λοβέρδος

24858686
Νίκος Ανδρουλάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

24858687
Ο Κώστας Λαλιώτης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος και την ίδια ώρα μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σε ένδειξη πένθους η Βουλή έχει διακόψει για μία εβδομάδα τις εργασίες της, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

24858230
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ο ενταφιασμός της Φώφης Γεννηματά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ