Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Θ. Φωτίου: Με ευθύνη της κυβέρνησης κανένα παιδί δεν θα πάρει σχολικό γεύμα, για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς κανένα σχολείο και κανένα παιδί δεν θα πάρει γεύματα, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τον θεσμό των σχολικών γευμάτων, τον οποίο όταν ήταν στην αντιπολίτευση λοιδορούσε ως «συσσίτια».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθήλωσε τον αριθμό των σχολικών γευμάτων, εκεί που τα παρέλαβε, δηλαδή 185.000 ημερησίως. Μέσα στην πανδημία, με τα σχολεία κλειστά, και τους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών σε αναστολή, προτείναμε να μοιράζονται τα σχολικά γεύματα μέσω των Δήμων ή του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε συμπολίτες μας, όχι μόνο παιδιά, που τα είχαν ανάγκη. Η κυβέρνηση το απέρριψε. Τώρα, ενώ παινεύεται ότι αύξησε τα σχολικά γεύματα σε 224.000 την ημέρα (στην πραγματικότητα σε 210.000), το έκανε για τις τρεις επόμενες χρονιές έως το 2024, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί 600.000 μέχρι το 2023», ανέφερε η τομεάρχης κοινωνικής αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη στην εφημερίδα kontranews.

Και πρόσθεσε ότι «τώρα έρχεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ακύρωσε τον διαγωνισμό διότι δεν συμπεριλήφθησαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και επίσης, η πλειονότητα των συμβάσεων ανατέθηκε σε λιγότερες από 5 εταιρείες. Η επανάληψη του διαγωνισμού σημαίνει ότι, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς, κανένα σχολείο και κανένα παιδί δεν θα πάρει γεύματα. Δυστυχώς θύματα αυτής της βλαπτικής πολιτικής ευνοιοκρατίας προς τους ημέτερους επιχειρηματίες και απαξίωσης σημαντικών θεσμών του κοινωνικού κράτους, είναι τα παιδιά.»

Για την κοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Φωτίου είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση ονειρεύεται ανάπτυξη για λίγους και «καλούς», κατά προτίμηση ημέτερους, με χαμηλά μεροκάματα, φτηνά εργατικά χέρια. Για αυτό μέσα στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της, βλέπουμε τη ραγδαία φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Ενώ οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι, οι γυναίκες.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ