Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Λοβέρδος ζητούν debate και βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ζητούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καταγγέλλει τη λειτουργία μηχανισμών μέσα στο κόμμα, που -όπως είπε- θα τους διαλύσει εφόσον εκλεγεί αρχηγός.

Για το debate

«Κανείς δεν θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κανείς. Γι’αυτό σήμερα θα στείλω επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή και στους συνυποψηφίους μας να οργανωθούν 2 debate με όλους πριν τις εκλογές και 1 debate μεταξύ των δύο στον δεύτερο γύρο», έγραψε στο Τwitter ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του ζήτησε επίσης να γίνει τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων.

Οι στόχοι για την επόμενη μέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές. «Αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε και δεύτερο κόμμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι ένα κόμμα ανοιχτό, με κυρίαρχο πολιτικό πλαίσιο την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Αντέννα, κατήγγειλε τη λειτουργία μηχανισμών, για τους οποίους ανέφερε: «Το κόμμα των μηχανισμών που είναι σήμερα δεν θα υπάρχει εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος… (Οι μηχανισμοί) σήμερα υπάρχουν και κάποιοι τους έχουν. Είμαι σαφής. Είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένος και κάτι δείχνω αυτή τη στιγμή».

Για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με το σημερινό μέγεθος η παράταξη δεν μπορεί να μπει σε τέτοια συζήτηση. «Προϋπόθεση είναι το κόμμα να μεγαλώσει  ώστε να μπορεί να επιβάλλει σε τέτοιες συνθήκες κάποιες αρχές και αξίες», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, έχει ένα φορτίο 5ετίας στην πλάτη του το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αξιοπιστία».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του, σε δηλώσεις στο Mega, αφού ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί θα κάνει δηλώσεις «ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την Νέα Δημοκρατία, από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο», διευκρινίζοντας ότι «προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ