Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Π. Σκουρλέτης: Η προοπτική διεξαγωγής των επόμενων εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής θέτει κάθε πολιτική δύναμη προ των ευθυνών της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αναμφίβολα, το επόμενο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., σε μια περίοδο πυκνού πολιτικού χρόνου, με  έντονα μεταβατικά χαρακτηριστικά, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.» σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης στην «Αυγή», προσθέτοντας ότι «Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπήρξε το γέννημα της κορύφωσης της κρίσης του ΠΑΣΟΚ. Ενός ΠΑΣΟΚ που, από ένα  σημείο και έπειτα, υιοθέτησε τον νεοφιλελευθερισμό, στο πλαίσιο του συναινετικού δικομματισμού, ο οποίος κυριάρχησε τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά κατέρρευσε την περίοδο των Μνημονίων. Πέρα από τις μεγάλες ευθύνες για την οικονομική  χρεοκοπία της χώρας,  οι δυο εταίροι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού ταυτίστηκαν με φαινόμενα διαπλοκής, αλλά και με τον κυνισμό στην πολιτική.»

Το  ΚΙΝΑΛ σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν κατάφερε να δώσει  πειστικές απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, ώστε να ξεπεράσει την κρίση ταυτότητάς του. Πότε συμμετέχοντας  στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και πότε υιοθετώντας τη λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μια νέα δυναμική» παρόλα αυτά «κατάφερε να παραμείνει μια υπαρκτή και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη».

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή με νέες προκλήσεις, όπου παλιά και νέα προβλήματα ζητούν μετ´ επιτάσεως βιώσιμες απαντήσεις. Την ίδια στιγμή, η προοπτική διεξαγωγής των επόμενων εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής θέτει κάθε πολιτική δύναμη προ των ευθυνών της.» συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης και καταλήγοντας τόνισε ότι ο  «κατάλογος των ερωτημάτων είναι μεγάλος και η συνολική απάντηση που θα επιχειρήσει να δώσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και η νέα του ηγεσία μέσα από το συνέδριο, θα κρίνει πολλά. Ή θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία  αυτού  του χώρου, πιο κοντά στις ιστορικές του παραδόσεις ή θα τον ωθήσει στο να ακολουθήσει την οδό της πλήρους  δορυφοριοποίησής  του σε σχέση με την Ν.Δ. Σύντομα θα γνωρίζουμε.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ