Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σκάει η «φούσκα» Μητσοτάκη-Απογειώθηκε το χρέος στο 206%-Κόβουν το κοινωνικό μέρισμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άλλα ντι άλλων στην κυβέρνηση των αρίστων του επιτελικού κράτους.

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλούσε στην 1η Διάσκεψη «The Greeks are Back» και το 4th Athens Investment Forum για «πορεία ισχυρής ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας, οι αριθμοί της ΕΣΛΤΑΤ, αλλά και ο υφιστάμενός του Θόδωρος Σκυλακάκης τον διέψευδαν πανηγυρικά.

Αρχικά η Ελληνική Στατιστική Αρχή έριχνε την πρώτη βόμβα μεγατόνων δίνοντας απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία με το χρέος της χώρας να ανεβαίνει στο τέλος του 2020 στα 341 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ποσοστό 206,3% επί του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  δε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ανέβηκε το 2020 στο 10,1% επί του ΑΕΠ.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της ΕΛΣΤΑΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης -υφιστάμενος του Σταϊκούρα- δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «έχουμε ανάκαμψη, όχι ανάπτυξη» και πολύ απλά ξέκοψε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο κάθε κουβέντα για κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Μια ακόμη προφανής εικόνα της σκληρής ταξικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν δίνει ούτε το απολύτως απαραίτητο κοινωνικό βοήθημα στους πλέον αδύνατους οικονομικά, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, σε μια περίοδο διαρκών ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και της νέας ενεργειακής κρίσης.

«Θα επανέλθουμε στο ΑΕΠ του 2019 το 2022. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Έχουμε υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα πάνω από 40% σε σχέση με την προηγούμενη φάση. Είμαστε σε χειρότερη θέση σε σχέση με πριν την πανδημία» δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μόνο που το μεγάλο πλήγμα το έχουν υποστεί οι κοινωνικά αδύυναμοι,  χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που για το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν φαίνετια να έχει μεγάλη σημασία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ